Una Hunderi om Idealstaten

Fra Una Hunderis prosjekt "Idealstaten".

Fra Una Hunderis prosjekt «Idealstaten».

Fotograf og kunstner Una Hunderi er om dagen aktuell med utstillingen Idealstaten på Akershus kunstsenter. Utstillingens tematikk er sosiale og praktiske uttrykk for idealisme, utenforskap og misnøye med majoritetskulturen. Onsdag 26.02. klokken 12:15 inviterer Oslo Fotokunstskole sin fotoutdanning til åpen forelesning med Hunderi om Idealstaten og kunstnerens tidligere prosjekter.

Idealstaten er startskuddet for et langvarig fotografisk prosjekt, hvor kunstneren har dokumentert mennesker fra ulike miljøer i USA, Tyskland og Norge som har valgt å tre ut av det etablerte storsamfunnet for i stedet å danne sine egne sosiale og økonomiske strukturer. Hunderi er særlig opptatt av hvordan alternative samfunnsformer kan føre til nyskapning av sosiale og økonomiske strukturer:

– Utstillingen ved Akershus kunstsenter er første etappe i et større prosjekt som vil strekke seg over flere år, med tittelen «Idealstaten». Her vil jeg undersjøke idealismebegrepet, utenforskap og missnøye med majoriotetskulturen. Jeg er spesielt interessert i hvordan idealisme ofte kan resultere i en tilbaketrekning fra storsamfunnet, men samtidig kan føre til innovasjon og etablering av nye sosiale og økonomiske strukturer.

Fra Una Hunderis prosjekt "Idealstaten".

Fra Una Hunderis prosjekt «Idealstaten».

Blant de alternative og idealistiske strukturene Hunderi har dokumentert er «unschooling» eller «life Learning» miljøer i USA der foreldre har valgt å holde sine barn utenfor det offentlige skoleverket og praktiserer en pedagogikk der barna selv er med på å  velge hva de skal lære, når de skal lære det og hvordan. Av mer hjemlige forhold har Hunderi blant annet dokumentert et miljø for produksjon og illegal distribusjon av upasteurisert melk på Oslos vestkant.

Se alle bildene fra prosjektet her.

Fra Una Hunderis prosjekt "Idealstaten".

Fra Una Hunderis prosjekt «Idealstaten».

Una Hunderi (f. 1971) er utdannet fra fotoutdanningenKunsthøgskolen i Bergen, med hovedfag. Hun har også Master of Arts With Honors i Film og TV fra Universiteit van Amsterdam. Hunderi har hatt deltatt på en rekke gruppeutstillinger og kan vise til Rom For Kunst, Trondheim Sentralstasjon (2009) med prosjektet Domestic Landscapes som også ble vist som separatutstilling i Galleri Brandstrup (2006). Hun har også vist utstillingene Happy End of the World, i Nosbaum & Reding, Art Contemporain, Luxembourg i 2008; og Flik for Flik, Oslo Kunstforening (i samarbeid med Ultimafestivalen), 2006. Una Hunderi er innkjøpt av Nasjonalmuseet og Statoils Kunstsamling.

Fra Una Hunderis prosjekt "Idealstaten".

Fra Una Hunderis prosjekt «Idealstaten».

Utstillingen Idealstaten er åpen til og med søndag 02. mars på Akershus kunstsenter.

Hver onsdag inviterer fotoskolen Oslo Fotokunstskole aktive kunstnere og fotografer til å holde en forelesning om sitt sitt eget kunstneriske virke. Onsdagsforelesningen er åpen for alle som ønsker å delta og krever ingen forhåndspåmelding.

Du finner oss i Waldemar Thranes gate 84 (ved Alexander Kiellands plass). Ring på døren så åpner vi for deg. Forelesningene starter 12:15 og varer til ca. 13:45. Velkommen! Se liste over alle onsdagsforelesningene her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s