Dette lærer du på OFKS

Hos oss jobber du i et dynamisk miljø med noen av landets dyktigste og mest spennende fotokunstnere som lærere og gjestelærere. Her fra en forelesning med den anerkjente kunstneren Lene Berg og den tyske filmviteren Olaf Möller.

På Oslo Fotokunstskole blir vi jevnlig kontaktet av potensielle søkere som spør oss hvordan det er å være student på Oslo Fotokunstskole og hva det er som skiller nettopp oss fra andre fotoutdanninger.

Oslo Fotokunstskole (OFKS) er den eneste skolen i Norge hvor vi utelukkende spesialiserer oss i kunstnerisk fotografi. På OFKS fotoskole gjør du som student et dypdykk i foto som personlig uttrykksform og over to år utvikler du din egen og helt unike stemme i fotografi ved å jobbe frem egne individuelle prosjekter om temaer og problemstillinger som engasjerer deg. Hos oss jobber du i et dynamisk miljø med noen av landets dyktigste og mest spennende fotokunstnere som lærere og gjestelærere.

e

Første år på Oslo Fotokunstskole er analogt. Du lærer blant annet å fremkalle din egen film og å lage ferdige bilder til utstilling.

Noe som skiller Oslo Fotokunstskole fra andre fotoutdanninger er at skolens første år er fullstendig analogt. Dette innebærer at du lærer det fotografiske håndverket grundig og fra bunnen av. Vi er overbevist om at dette gir studentene våre et bunnsolid fundament for å benytte seg av mulighetene det digitale tilbyr når undervisningen fokuserer på digitalt fotografi under skolens andre år. Så hos oss lærer du ikke bare å fotografere med analoge kameraer, du lærer også å fremkalle din egen film og produsere bilder av høyeste utstillingskvalitet på skolens utmerkede mørkerom, både i svart-hvitt og farge. På OFKS fotoutdanning får du grundig undervisning i teknikken du behøver for å uttrykke deg presist med fotografi slik at du kan eksperimentere og tenke fritt rundt ditt eget kunstneriske uttrykk.

fe

Flere ganger i løpet av skoleåret lager vi utstillinger og slår opp dørene for publikum på Oslo Fotokunstskole.

Som profesjonell fotokunstner vil du som regel jobbe med prosjekter hvor utstilling på et galleri er målet. På Oslo Fotokunstskole tar vi dette seriøst og hvert skoleår er du med på å lage 2-3 utstillinger sammen med klassekameratene dine. Etter to år på OFKS vises avgangsprosjektet ditt som du har utviklet gjennom hele andreklasse på et profesjonelt galleri i Oslo sentrum. På Oslo Fotokunstskole jobber vi hardt for å sette deg i kontakt med det profesjonelle fagmiljøet. Skolens lærere er alle aktive kunstnere og fotografer og hver uke har skolen besøk av flere eksterne forelesere og gjestelærere som er håndplukket fra øverste hylle samtidskunstfeltet.

Hvert år reiser vi på studietur for å få internasjonale impulser. Her fra studieturen til Irland våren 2013.

Hvert år reiser vi på studietur for å få internasjonale impulser. Her fra studieturen til Irland våren 2013.

For å du skal kunne arbeide frem spennende og engasjerende prosjekter er det avgjørende at du omgir deg med et spennende og engasjerende miljø. På OFKS får du tilgang til skolen 24 timer i døgnet hele uken. Fellesutstillinger, skoledebatter og andre sosiale arrangementer er en viktig del av utdanningen. Hvert år reiser vi på studietur for å få internasjonale impulser. De siste årene har turen blant annet gått til «hele Europas kunstnerhovedstad» Berlin, de toneangivende kunstmønstringene La Biennale di Venezia i Venezia og Documenta i Kassel, Hong Kong, Cuba, Irland m.fl.

På Oslo Fotokunstskole tar vi fotografiet på alvor og gjennom en kombinasjon av teori og praksis får du en solid forståelse for faget. På fotoutdanningen ved OFKS vektlegger vi at du skal utvikle evne til å formulere deg og kritisk reflektere rundt ditt eget og andres fotografiske arbeider. Med kunsthistorie som eget fag på timeplanen får du redskaper til å se ditt eget fotografi i en større kunsthistorisk sammenheng.

ff

Undervisningen på skolen er en kombinasjon av teori og praksis. Bildet er tatt under en workshop hvor studentene laget gummitrykk.

Oslo Fotokunstskole er en fotoskole for deg som ønsker å utforske dine kreative evner i et engasjerende og dynamisk miljø. På grunn av den høye graden av selvstendig oppfølging passer OFKS like godt for nybegynnere, mer erfarne og for deg med bakgrunn fra annen visuell praksis. Fotoskolen gir et godt grunnlag for videre studier innen kunst, fotografi og andre kreative yrker, eller for å etablere selvstendig yrkespraksis som fotograf.

Les mer om vår to-årige utdannelse på vår hjemmeside.

I tillegg til fotostudio, datasal, scannerrom, printerrom og en rekke andre fasiliteter har skolen to utmerkede mørkerom som studentene kan bruke 24 timer i døgnet.

I tillegg til fotostudio, datasal, scannerrom, printerrom og en rekke andre fasiliteter har skolen to utmerkede mørkerom som studentene kan bruke 24 timer i døgnet.

En kommentar om “Dette lærer du på OFKS

  1. Tilbaketråkk: Fra OFKS til London | Oslo Fotokunstskoles blogg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s