HEAVY Books i New York

Christian Tunge og HEAVY Books på New York Art Book Fair. Foto: Ingrid Pop

Christian Tunge og HEAVY Books på New York Art Book Fair. Foto: Ingrid Pop

I helgen gikk New York Art Book Fair av stabelen, og blant årets deltakere var forlegger og tidligere OFKS-student Christian Tunge og hans forlag Heavy Books. Vi har snakket med Tunge om årets messe, forlagets nye publikasjoner og publikums etterspørsel etter vakre bøker.

Hva gjorde sterkest inntrykk på deg under årets messe? Var det mulig å spore noen tendenser blant årets utstillere?

Det største inntrykket var uten tvil varmen. Det var 8 timer med badstue hver eneste dag. En tendens, i hvert fall når det kommer til hvilke bøker som selger, er at folk vil ha fine objekter. Det holder ikke at det fotografiske prosjektet er godt, boken må også være noe man har lyst til å eie og ha i bokhyllen.

Under bokmessen l

The HEAVY Editions, som er en serie med edition-prints, ble lansert under bokmessen.

Hva tok du med i bagasjen fra HEAVY Books til New York Art Book Fair?

Mer enn jeg trodde: Fem bøker, en serie med fem nye publikasjoner som heter HEAVY Editions, en edition print fra boken min Cities og en edition print fra Erik Viklunds bok Sönder. I tillegg har den Oslo-baserte møbelsnekkeren Morten Engebretsen laget veldig fine bokdisplays til oss. Jeg hadde også med tre av mine beste venner som jeg bodde med i Brooklyn under messen, og som har hjulpet meg på messa.

Tidligere OFKS-student Andrea Grundt Johns

Tidligere OFKS-student Andrea Grundt Johns bidrag i HEAVY Editions.

Under messen lanserte du The HEAVY Editions. Hva er dette?

HEAVY Editions er prosjektet jeg startet på like etter at de fem første titlene ble lansert i mai. 
Jeg inviterte meg selv og fire andre kunstnere (Hannah Whitaker, Bea Fremderman, Andrea Grundt Johns og Markus von Platen) til å lage en publikasjon som får plass i en CD-lomme. Det er et forsøk på å videreføre grunnidéen til HEAVY Books; å utfordre hva en bok er og hvordan den kan se ut.

Front

Forsiden av Christian Tunges bidrag i HEAVY editions.

Bak

Baksiden av Christian Tunges bidrag i HEAVY Editions.

Årets New York Art Book Fair hadde et særlig fokus på norske kunstpublikasjoner, med et kuratert utvalg av 23 norske utgivere, institusjoner m.m. Hva tror du det kommer av at blikket rettes mot Norge akkurat nå?
Det er overraskende, men veldig gøy. Kanskje en blanding av tilfeldigheter, politikk og mange flinke og engasjerte folk som lager bøker. Forhåpentligvis vil det føre til at enda flere gjør bokproduksjon til sitt hovedvirke i Norge.

Hva håpet du på å oppnå ved å presentere forlaget under New York Art Book Fair?

Jeg hadde ikke satt meg noen spesiell målsetting. Med over 10.000 besøkende hver dag kan mye skje. Jeg prøver å representere kunstnerne jeg har gitt ut bøker med på best mulig måte og håper at nye prosjekter og samarbeid kan utvikle seg på grunn av det.

Hold deg oppdatert på fremtidige utgivelse fra HEAVY Books på heavybooks.net og via forlagets facebook.

Bjarne Bare fra Cornerkiosk Press og Christian Tunge fra Heavy Books bak forlagenes felles stand.

Bjarne Bare fra Cornerkiosk Press og Christian Tunge fra Heavy Books bak forlagenes felles stand.

Om Oslo Fotokunstskole:
Oslo Fotokunstskole tilbyr to-årig utdanning i fotokunst i hjertet av Oslo.  På skolen kan du utvikle ditt eget fotografiske språk med noen av landets beste fotokunstnere som lærere og gjestelærere. Oslo Fotokunstskole er en kunstskole for deg som ønsker å utforske dine kreative evner i et engasjerende og dynamisk miljø. I løpet av skolens første år er det fokus på analog fotografi og studentene har god tilgang til mørkerom i både farge og svart/hvitt. Den tekniske undervisningen fordyper seg under skolens andre år i digital fotografi, etterbehandling, printing etc.  Skolen ble etablert i 1989 og holder til i lyse og velutstyrte lokaler ved Alexander Kiellands Plass. Utdanningen er godkjent for stipend og lån fra Lånekassen.

Les mer om skolen på vår hjemmeside oslofotokunstskole.no.
Hold deg oppdater ved å følge oss på Facebook.
Følg skolehverdagen på vår Instagram.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s