Mangfoldig vårtegn

I årets Vårutstilling på Fotogalleriet har seks kunstnerskap funnet veien gjennom fagjuryens trange nåløye. Vi presenterer en forsmak på hva du får se når utstilling åpner torsdag 21. mai:

Pål Henrik Ekern -Monochromes, 2013.

Pål Henrik Ekern – Monochromes, 2013.

Pål Henrik Ekern, f. 1981
Fotoserien Monochromes dokumenterer en naken hvit mann mot hvit bakgrunn. Bilde for bilde maler han først bakgrunnen og så seg selv svart med pensel og maling. Ekern spiller på Muybridges estetikk i hans bruk av fotografi som vitenskapelig bevis. Verket Monochromes antyder at hudfarge kan være et valg, pakket inn i en historisk-vitenskapelig estetikk; en sterkt politisk handling i en samtid der hudfarge og etnisitet er sårbare størrelser.

Jeannette Christensen, The Passin of Time (Woman interrupted) 1995 ,2009.

Jeannette Christensen, The Passin of Time (Woman interrupted) 1995 ,2009.

Jeannette Christensen, f.1958
På midten av 90-tallet laget Christensen en serie polaroidbilder basert på malerier av barokkmaleren Jan Vermeer. Mange år senere gjenskapte hun de samme fotografiene med de samme modellene. Verket The Passing of Time (Woman interrupted) består av flere doble og triple portretter og er laget i polaroidformater som også følger tiden og teknologien.

Bjørn Erik Haugen - Forest of Fallen Trees, 2014 (installasjonsbilde).

Bjørn Erik Haugen – Forest of Fallen Trees, 2014 (installasjonsbilde).

Bjørn Erik Haugen, f. 1978
Videoinstallasjon Forest of Fallen Trees teller gjennom et dataprogram ansikter i “hvit støy”, bedre kjent som ”snø” på TV-skjermen. Haugen leker med den gamle overtroen som har fulgt TV-signalet siden dets fødsel, om at hvit støy kommer fra det hinsidige og at man kan få kontakt med de døde gjennom TV-skjermen.

Vegar Moen - Mosippan, 2015.

Vegar Moen – Mosippan, 2015.

Vegar Moen, f. 1967
Prosjektet Mosippan henter sin tittel fra et industriområde utenfor Malmø hvor det bor noen og tyve innvandrerfamilier med ulike nasjonaliteter i hus tett inntil hverandre. Moen har fotografert hvert enkelt hus med et distansert og usentimentalt blikk. Elementer av monotoni og gjentagelse i utformingen av husene, tilsynelatende uten behov eller rom for individuelle særtrekk, gjør fotografiserien i all sin slående enkelhet til dokumentasjon av hvordan et miljø synes avlesbart i arkitekturen det omsluttes av.

Damir Avdagic - Prevodenje (Translation, Oversettelse), 2014 (videostill).

Damir Avdagic – Prevodenje (Translation, Oversettelse), 2014 (videostill).

Damir Avdagic, f. 1987
I videoen Prevodenje (Translation, Oversettelse) ser vi kunstneren selv som via hodetelefoner lytter til og simultanoversetter en samtale han har hatt med sin far. Samtalen dreier seg om krigen i hjemlandet Bosnia første halvdel av 90-tallet. Videoen viser spennet mellom språk som formidling og nedbryting – hvordan språk både kan skape og utslette identitet.

Randi Nygård - Economy 4. Charge hand, gains, administration of common character or prove valid, house- keeping, 2013.

Randi Nygård – Economy 4. Charge hand, gains, administration of common character or prove valid, house- keeping, 2013.

Randi Nygård, f. 1977
Verket Careful Management and Study of Relations er en serie collager laget med utgangspunkt i ordene økonomi og økologi. Bildeutvalget i collagene illustrerer enkeltordene i titlene, men kombinert med hverandre danner de en overordnet kompleks helhet, med klare referanser til aktuelle politiske og miljømessige problemstillinger i vår tid.

Åpning torsdag, 21. mai 19:00 – 21:00 
Prisutdeling BKH Fotokunstpris kl. 19:00
Utstillingen åpnes av juryleder Vibeke Tandberg.

Vårutstillingen er et samarbeid mellom Forbundet Frie Fotografer og Fotogalleriet.
Årets utstillingsjury består av Vibeke Tandberg (juryleder), Jon Benjamin Tallerås og Mattias Josefsson i samarbeid med Stephanie von Spreter (kunstnerisk leder ved Fotogalleriet).

Om Oslo Fotokunstskole:
Ønsker du å studere fotoOslo Fotokunstskole tilbyr to-årig fotoutdanning i hjertet av Oslo. På vår fotoskole kan du utvikle ditt eget fotografiske språk med noen av landets beste fotokunstnere som lærere og gjestelærere. Oslo Fotokunstskole er en kunstskole Oslo for deg som ønsker å utforske dine kreative evner i et engasjerende og dynamisk miljø. I løpet av skolens første år er det fokus på analog fotografi og studentene har god tilgang til mørkerom i farge og svart/hvitt, fotostudio, scanner, printer med mer. Den tekniske undervisningen fordyper seg under skolens andre år i digital fotografi, etterbehandling, printing etc. med god tilgang til skolens digitale verksteder. Skolen ble etablert i 1989 og holder til i lyse og velutstyrte lokaler ved Alexander Kiellands Plass. Utdanningen er godkjent for stipend og lån fra Lånekassen. Les mer om hvordan du kan starte dine fotostudier på vår hjemmeside.

Les mer om skolen på vår hjemmeside oslofotokunstskole.no.
Hold deg oppdater ved å følge oss på Facebook.
Følg skolehverdagen på vår Instagram.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s