Ønsker du å studere foto?

Skolehverdagen på Oslo Fotokunstskole gir deg en kombinasjon av praktisk og teoretisk undervisning.

Skolehverdagen på Oslo Fotokunstskole gir deg en kombinasjon av praktisk og teoretisk undervisning.

Å være fotograf er ingen beskyttet tittel, men å studere foto gir deg gjerne et fundament du kan bygge videre på. Dette mener våre tidligere studenter.

– Ved Oslo Fotokunstskole er det en spesiell seriøsitet, og jeg vil anbefale skolen fordi kunstdelen av fotografiet er det sentrale. Jeg opplevde at skolen var opptatt av bildets oppbygning, og er godt utstyrt for det analoge fotografiet, skriver Kaya Gaarder, som etter tiden på Oslo Fotokunstskole har fullført en master ved Kunstakademiet i Oslo.Fant sitt yrke ved å studere foto

Yamile Calderon jobber i dag som kunstner og lærer på Oslo Fotokunstskole. Hennes plan var i utgangspunktet å bli fotojournalist, men etter Oslo Fotokunstskole søkte hun seg i stedet til Kunsthøgskolen i Bergen, hvor hun gjennomførte en mastergrad i kamerabasert kunst:

– På Oslo Fotokunstskole ble jeg totalt forelsket i kunst. Jeg merket fort at dette var rett for meg, og planen min om å bli fotojournalist ble forandret. Jeg vil anbefale skolen for den som har lidenskap for det analoge fotografiet, kunst og fotografiets håndtverk.

Hun forteller også om to spennende studieturer til Cuba og Kina, som resulterte i bilder som senere ble utstilt.

Yamile Calderon - The Targowa Cycle.

Lærer og tidligere student Yamile Calderon, The Targowa Cycle.

Fungerer som et springbrett videre

– Oslo Fotokunstskole kan fungerer som et springbrett videre. Etter to år på skolen kom jeg inn på fotografi ved Kunsthøgskolen i Bergen, skriver Eivind Egeland.

Han mener skolen legger et godt grunnlag for både kunstvirksomhet, kommersiell foto og videre studier.

– Skolen tilbyr både teknisk skolering, komposisjonslære og forståelse av lys, sett med et rendyrket kunstblikk. Kunstfeltet er i ferd med å smelte sammen med det kommersielle feltet, som eksempelvis moteindustrien.

Fokus på analogt foto

Fotograf Andreas Smaaland valgte Oslo Fotokunstskole fordi det ga han muligheter til å arbeide analogt.

– Vi fikk innføring i mørkeromsteknikker, både svarthvitt og farger, samt i fremkalling i mellom- og storformat. Det var også avgjørende at jeg kunne benytte skolens fasiliteter og utstyr hele døgnet, uken gjennom.

Fra studietur til kunstmønstringen Documenta i Kassel, Tyskland.

Fra studietur til den storstilte utstillingen Documenta i Kassel, Tyskland.

God balanse mellom teori og praksis

– Jeg opplevde at det var god balanse mellom teoretisk og praktisk undervisning. Jeg opplevde også lærerne som svært kompetente på det tekniske fagfeltet og i kunsthistorie. De var engasjerte og tilgjengelige for spørsmål, sier Smaaland.

Anvender kunnskapen daglig

– Oslo Fotokunstskole har betydd svært mye for meg. Daglig anvender jeg kunnskapen jeg opparbeidet meg gjennom årene på skolen, som drives av mye engasjement. Jeg kan anbefale skolen på det varmeste, konkluderer Smaaland.

Les her for flere historier fra tidligere studenter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s