Bli fotograf på fotoskole i Oslo

Har du lyst til å studere på fotoskole i Oslo? På Oslo Fotokunstskole får du muligheten til å utvikle deg som fotograf, med noen av landets beste fotokunstnere som lærere.

 

Fotoskole i oslo

Første skoleår på Oslo Fotokunstskole er 100 prosent analogt. Dette betyr at du lærer det fotografiske håndverket grundig og fra bunnen av.

Landets største fagmiljø

På Oslo Fotokunstskole (OFKS) er vi opptatt av å sette deg i kontakt med det profesjonelle fagmiljøet utenfor skolen, og med beliggenhet i hjertet av Oslo har vi tilgang til noen av landets beste lærere. Etter å ha drevet fotoskole i Oslo i mer enn 20 år har skolen et omfattende nettverk av faste lærere og gjestelærere. Skolens lærere er alle aktive kunstnere og fotografer. Hver uke har skolen besøk av flere eksterne forelesere og gjestelærere som er håndplukket fra øverste hylle i samtidskunstfeltet.

I Oslo finnes noen av landets beste kunstmuseer og gallerier. Som fotoskole i Oslo er vi regelmessig på utstillingsbesøk hvor du får stifte bekjentskap med kunstnerne som har laget utstillingene og menneskene som arbeider på byens beste museer og gallerier. For studenter som ønsker praktisk arbeidserfaring fra galleri har vi i tillegg samarbeid med andre kunstinstitusjoner i Oslo, som Fotogalleriet og Shoot Gallery.

Studenter på førsteåret som fremkaller film.

Lær å fremkalle film på skolens første år.

Personlig uttrykksform

Hver eneste dag omgis vi av fotografier, enten det er på nettet, i reklame, i utstillinger, i aviser eller sosiale medier. Mengden bilder er så stor at det er lett å glemme hvordan bildene påvirker oss. På OFKS gjør du som student et dypdykk i foto som personlig uttrykksform. I løpet av to år utvikler du din egen og helt unike stemme i fotografi, ved å jobbe frem egne prosjekter om temaer og problemstillinger som engasjerer deg.

Lærer grunnleggende verktøy

Ved å studere foto lærer du første skoleår de grunnleggende verktøyene og teknikken som behøves for å arbeide som fotograf. I tillegg til kamerateknikk, lyssetting, fotografering i studio og på location lærer du å fremkalle dine egne bilder i mørkerom, både svart-hvitt og farge. Med tett veiledning og undervisning av skolens lærere arbeider du i løpet av skolens første år fram dine egne personlige prosjekter med utgangspunkt i fotografiske sjangere som landskap, portrett, dokumentar og andre sjangre. På slutten av året lager skolen en årsutstilling hvor hver student viser sine beste arbeider.

Fra undervisning i Photoshop på skolens andre år.

Fra undervisning i Photoshop på skolens andre år.

Analog foto

Har du lyst til å studere på en fotoskole der du lærer fotografiets håndverk fra bunnen av? Første skoleår på Oslo Fotokunstskole er 100 prosent analogt. Dette betyr at du lærer det fotografiske håndverket grundig. Dette gir et solid fundament for å benytte seg av mulighetene det digitale tilbyr når undervisningen fokuserer på digitalt fotografi under skolens andre år. På OFKS lærer du ikke bare å fotografere med analoge kameraer, du lærer også å fremkalle din egen film og produsere bilder av høyeste utstillingskvalitet på skolens velutstyrte mørkerom, både i svart-hvitt og farge. På skolen får du jobbe med mellom- og storformatkameraer som gir bilder av høy teknisk kvalitet, og du har tilgang til skolens utstyr 24 timer i døgnet.

Fordypning på skolens andreår

I skolens andre år er det tid for fordypning, avansert idéutvikling og selvstendig arbeid. I tillegg til å lage bok og jobbe med video utvikler alle studentene gjennom andre år et større selvstendig prosjekt, med veiledning av en ekstern mentor og skolens lærere. Resultatet vises frem på avgangsutstillingen som hvert år arrangeres på et galleri i Oslo.

På Oslo Fotokunstskole er vi opptatt av å ha et godt sosialt miljø som stimulerer til utvikling.

På Oslo Fotokunstskole er vi opptatt av å ha et godt sosialt miljø som stimulerer til utvikling.

Digital teknikk

Teknikkundervisningen på skolens andre år er utelukkende digital, hvor du lærer alt du behøver å vite om digital fotografering, etterbehandling og print. Du vil også lære å bruke programvare for videoredigering og layout av bok. I løpet av to år får du grundig undervisning i teknikkene du behøver for å uttrykke deg presist med fotografi, slik at du kan eksperimentere og tenke fritt rundt ditt eget kunstneriske uttrykk.

Fra romantikken til samtidskunst

For å sette kunnskapen i et bredere perspektiv undervises det i kunsthistorie under begge år på OFKS. Ved å rette søkelys på hva som har skjedd av utvikling innen kunstnerisk fotografi fra fotografiets begynnelse til siste utvikling innen dagens samtidskunst får du ikke bare inspirasjon, men også et verktøy for å se dine egne fotografier i en større sammenheng.

Hvert år reiser vi på studietur. Bildet er fra tidligere studietur til Hong Kong.

Hvert år reiser skolen på studietur. Bildet er fra tidligere studiereise til Hong Kong.

Studietur for inspirasjon

For å hente inspirasjon drar skolen hvert år på studietur, der vi ser utstillinger og samarbeider med lokale institusjoner. De siste årene har studieturene gått til kunstmønstringene Documenta i Kassel, Tyskland, Manifesta i St. Petersburg, Russland, Albania og Irland.

Velkommen til to fantastiske og lærerike år i et fantastisk studiemiljø!

Les om noen av våre tidligere studenter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s