Møt Alec Soth på Oslo Fotokunstskole

Den amerikanske fotografen Alec Soth gjester Oslo Fotokunstskole for å fortelle om boken «Songbook». Dette er en unik mulighet til å høre Soths egne ord om arbeidet bak det kritikerroste fotoprosjektet som stilles ut på Fotogalleriet de kommende ukene. Vi har snakket med Stephanie von Spreter og Kjersti Solbakken fra Fotogalleriet om kveldens arrangement, Soths fotografier og hans siste bok.


Hva: Artist talk og boksignering med Alec Soth
Når: 
24.09.2015, 19:00
Hvor: Oslo Fotokunstskole

, Waldemar Thranes gate 84.

Alec Soth, Jan. Saratoga Race Course. Saratoga Springs, New York 2012.

Alec Soth, Jan. Saratoga Race Course. Saratoga Springs, New York 2012.

Et utstnitt av USA

I et samarbeid mellom Fotogalleriet og Oslo Fotokunstskole vil Alec Soth holde en artist talk som er gratis og åpen for publikum, og det vil også være mulig å kjøpe og å få boken «Songbook» signert av kunstneren. Kan dere fortelle litt om hva som skal skje denne kvelden og om boken «Songbook»?

På Oslo Fotokunstskolen vil Alec Soth fortelle generelt om sine arbeider, med et spesielt fokus på hans siste prosjekt “Songbook”, som vises også på Fotogalleriet. For “Songbook” reiste Soth sammen med skribent Brad Zellar ut fra Minneapolis, Minnesota og rundt i ulike områder i USA forkledt i rollen som en reporter for sin egenproduserte avis LBM Dispatch. Inspirert av W. Eugene Smith og andre fotojournalister fra Life Magazine på 40- og 50-tallet reiste han til spesifikke områder i USA over ukeslange perioder for å fotografere mennesker, topografien og lokal historikk.

Alec Soth, Crazy Legs Saloon. Watertown, New York 2012, Courtesy Alec Soth and Loock Galerie.

Alec Soth, Crazy Legs Saloon. Watertown, New York 2012, Courtesy Alec Soth and Loock Galerie.

– En visuell historieforteller

Alec Soth er en stjerne i fotoverden, med utstillinger på internasjonalt profilerte arenaer, en rekke bøker publisert på anerkjente forlag som Steidl og Mack, og som medlem av det prestisjetunge fotografbyrået Magnum. Hvordan vil dere beskrive Alec Soth som fotograf?

Soth er en fotograf som av mange beskrives som en av de aller fremste visuelle historiefortellerene i USA. Bildene er tidløse og tar for seg frykt, nostalgi, ensomhet og fellesskap i USA – spesielt med prosjektet “Songbook”, men også med tidligere arbeider som “Broken Manual” eller “Sleeping by the Mississippi”. Fotografiene til Alec Soth kan fremstå som klassiske, med mange referanser til store amerikanske fotografer som Robert Frank eller William Eggleston. Men samtidig er det hans detaljert blikk for mellommenneskelige situasjoner som er betegnende for fotografiene hans.

Alec Soth, Near Kaaterskill Falls, New York 2012, Courtesy Alec Soth and Loock Galerie.

Alec Soth, Near Kaaterskill Falls, New York 2012, Courtesy Alec Soth and Loock Galerie.

 

Se bildene på Fotogalleriet

Boken «Songbook» er et omfattende stykke arbeid med 75 fotografier samlet mellom to permer. Hva kommer dere til å vise i utstillingen på Fotogalleriet?

Utstillingen viser et utdrag av dette omfattende prosjektet på tilsammen ni ganske store fotografier. Opplevelsen av å se verkene i en utstilling og i bokform er ganske ulik. På Fotogalleriet vil man få muligheten til å oppleve begge deler!

Alec Soth, Bil. Sandusky, Ohio 2012, Courtesy Alec Soth and Loock Galerie.

Alec Soth, Bil. Sandusky, Ohio 2012, Courtesy Alec Soth and Loock Galerie.

Vil speile fotografiske tendenser

Til forskjell fra mange av de andre utstillerne på Fotogalleriet kommer Alec Soth fra en mer oppsøkende og narrativ dokumentarisk bakgrunn. Er dette noe publikum kan regne med å få se mer av på Fotogalleriet i tiden fremover?

Fotogalleriet forsøker kontinuerlig å speile ulike tendenser i fotografiet. Det betyr at vi i det ene øyeblikket viser unge nyutdannede kunstnere mens vi i andre øyeblikk har muligheten til å presentere etablerte skikkelser som Alec Soth.

Se utstillingen «Songbook» på Fotogalleriet i perioden 26.09. – 08.11.2015.
Åpning 25.09. 19:00

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s