Ny filmklubb viser film utenfor allfarvei

Ønsker du å se filmer som ikke vanligvis vises på kino i Oslo? Da har de to Oslo Fotokunstskole-studentene Lesia Vasylchenko og Andrea Sand Gustavson startet filmklubben for deg. Vi har snakket med Lesia og Andrea om filmene de vil vise og hvorfor de ønsker å trekke frem mindre kjente filmperler:

Lesia Vasylchenko og Andrea Sand Gustavson fra Oslo Fotokunstskoles første år starter filmklubb.

Lesia Vasylchenko og Andrea Sand Gustavson fra Oslo Fotokunstskoles første år starter filmklubb.

Hva skal dere vise i filmklubben?

Lesia: Vi ønsker å vise åtte filmer fordelt over fire etapper: stum film, fransk new wave, asiatiske filmer fra 80-tallet og festivalfilmer. Vi vil vise filmer som havnet i skyggene av mainstreamfilm, men som likevel har hatt stor påvirkning på filmhistorien.
Vi vil starte med «Den andalusiske hund» – som er Salvador Dali og Luis Buñuel første samarbeid og første film. Vi vil også vise “Nouvelle Vague” av Jean-Luc Godard, Louis Malle, Patrick Tam som er en ledende auteur fra Hong Kong New Wave film, den thailandske regissøren Apichatpong Veerasetakul og den ukrainske art-house filmen «The Tribe», som spilles av døve og ikke-profesjonelle skuespillere. I tillegg kommer vi til å vise mange andre interessante filmer.

Fra filmen "Nomad" av Patrick Tam.

Fra filmen «Nomad» av Patrick Tam.

Hva fikk dere til å ville starte en egen filmklubb? Er det noen type filmer dere savner på kinoprogrammene ellers i Oslo?

Andrea: Lesia og jeg ble kjent gjennom en felles filminteresse, først og fremst for de filmene man ikke får se på kino her i Oslo. Vi ville åpne en ny og avantgarde arena for kunstfilm, mindre kjente filmverk, samt verk fra anerkjente filmskapere fra filmhistorien. På Cinemateket og Cinema Neuf kan man gå og se mange flotte perler, men vi ønsker å grave dypere og ha mer variasjon i filmene, særlig med tanke på nasjonalitet og ulike filmbevegelser.

Fra "Onkel Boonmee som kan erindre sine tidligere liv" av Apichatpong Veerasetakul.

Fra «Onkel Boonmee som kan erindre sine tidligere liv» av Apichatpong Veerasetakul.

Filmklubben holder til i lokalene til Oslo Fotokunstskole. Gjør dere dette først og fremst for medstudenter, eller er også andre filminteresserte velkommen?

Andrea: Vi har åpne dører for alle filminteresserte og nysgjerrige, samt medstudenter som er sultne på å se filmer de kanskje ikke har hørt om før.

Fra "The Passion of Joan of Arc" av Carl Th. Dreyer.

Fra «The Passion of Joan of Arc» av Carl Th. Dreyer.

Hvordan ser dere for dere at en typisk kveld i filmklubben vil foregå? Vil det skje annet enn selve filmvisningen?

Andrea: Vi ønsker at en ”typisk kveld” i filmklubben skal være like koselig som den er interessant, med et blandet miljø, der man etter filmen kan sitte igjen og diskutere over et glass vin eller en kopp kakao, og glede seg til å komme tilbake til neste verk på menyen.

Hvordan kan folk som er interessert finne ut av hva dere skal vise og når?

Lesia: Vi har laget facebooksiden OFKS Filmklubb hvor vi vil publisere alle kunngjøringer og nyheter om det som skjer i filmklubben.

Fra "Elevator to the Gallows" av Louis Malle.

Fra «Elevator to the Gallows» av Louis Malle.

Første film på programmet er surrealistklassikeren «Den andalusiske hund» av Salvador Dali og Luis Buñuel. Filmen vises onsdag 21. oktober 19:00 på Oslo Fotokunstskole (Waldemar Thranesgate 84, v/Alexander Kiellands plass).
Filmklubben er gratis og åpen for alle.
Hold deg oppdatert på facebooksiden OFKS Filmklubb.

Fra "The Tribe" av Myroslav Slaboshpytskiy.

Fra «The Tribe» av Myroslav Slaboshpytskiy.

— 

Om Oslo Fotokunstskole:
Oslo Fotokunstskole er en fotoskole i Oslo for deg som ønsker å utforske dine kreative evner i et engasjerende og dynamisk miljø. Skolen ble etablert i 1989 og holder til i lyse og velutstyrte lokaler ved Alexander Kiellands Plass. Les mer om hvordan du kan starte dine fotostudier på oslofotokunstskole.no.

Hold deg oppdatert ved å følge oss på Facebook.
Følg skolehverdagen på vår Instagram.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s