Fragmenterte kropper, ferieidyll i kollaps, polsk dystopi og en gammel mann

Fire nye publikasjoner i den ambisiøse serien Angle fra Vibeke Tandberg, Dag Nordbrenden, Katinka Goldberg og Kristian Skylstad favner vidt og lodder dypt. Vi har snakket med Line Bøhmer Løkken og Verena Winkelmann som utgir publikasjonene på Multipress Forlag om de fire nye skuddene på stammen:

– Med Angle-serien er vi ute etter å vise arbeider som i tillegg til å ha sitt ståsted, sin vinkling, også er seg bevisst eller prøver å bevisstgjøre det rommet fotografen fysisk inntar. Vi ønsker å ta fotografiet på alvor i hele sin utstrekning. Og også se på dens utilstrekkelighet som metode. Publikasjonene Angle 9 -12 plasserer seg hver for seg i sin egen fortellermodus, sier Verena Winkelmann.

Katinka Goldberg - Skallen

Katinka Goldberg – Skallen (Angle 9°)

– Goldbergs prosjekt er en utforskning av det fotografiske mediets grenser. Arbeidene består av collage med forvrengte og sammensatte kropper. Det er bilder i grenselandet mellom skulptur og fotografi. Den amputerte og siden rekonstruerte kroppen visualiserer en fragmentert identitet, som muliggjør dannelsen av et nytt alternativt jeg.
Publikasjonen viser fragmenter, hud, hår utydelige former, skarpe utklipp, det er visuelt komplekst, dekonstruert og lokker frem konstruksjonslysten i betrakter. Det er bare å hente frem saksen på et mentalt nivå og sette det hele sammen til ditt.

Les intervju med Goldberg om hennes arbeider med å utforske det fotografiske mediets grenser i intervjuet Fotografiske bristepunkt her på ofksfoto.no.

#11

Vibeke Tandberg – Old Man (Angle 10°)

– Tandberg har de siste årene jobbet nesten utelukkende med tekst, men hun er nå tilbake i det visuelle feltet og arbeider med resirkulering av tidligere verk, Hun benytter seg av det materialet hun til en hver tid har tilgjengelig på sitt atelier. Nye bilder lages av gamle bilder, rammer og glass blir til skulpturer. For Angle gjenbrukes masken som ble brukt som rekvisitt i fotoserien Old Man going Up and Down a Staircase fra 2003.

#10

Dag Nordbrenden – Arituba Spa Center (Angle 11°)

– Nordbrenden har fotografert et stort byggefelt for ferieboliger i Brasil. Kystområdene sør for Natal var åstedet for en massiv utbyggingen av leilighetskomplekser forbeholdt nordmenn på midten av 2000-tallet. Byggeprosjektet stoppet opp i 2008 som følge av finanskrise og hvitvaskingsskandaler. Bildene reflekterer økonomisk depresjon og arkitektonisk kollaps, der ferieidyll er forvandlet til forfall og gold ødemark. Denne publikasjonen viser bildene serielt som en rett linje, ufølsomt men like fullt presist.

Les mer om Nordbrendens prosjekt i intervjuet Ferieidyllens ruin her på ofksfoto.no tidligere i år.

#12

Kristian Skylstad – Sighs Shuffled (Angle 12°)

– Skylstads serie Sighs er fotografert på forskjellige steder i Silesia i Polen, hvor tyske bombefly drepte et utall sivile og destruerte bygg og infrastruktur ved begynnelsen av andre verdenskrig. Foruten ødeleggelsene fra krigens dager, som fortsatt preger området, finnes ruiner fra Sovjet-tiden og forlatte fabrikker og privatboliger ingen lenger bor i.
Publikasjonen viser bilder som er skåret inn i hverandre. Den motsetter seg billedflaten som sjablong og representasjon. Det vil si den tydeliggjør smerten gjennom å krysse fotografens opplevelse med stedets historie ikke bare innebygd i selve bildet men ved å direkte forbinde det som vanligvis ligger usynlig imellom. Den går direkte inn i det uhåndterlige, det som ikke kan estetiseres.

Les mer om fotopublikasjonene Angle i artikkelen Smått format, store ambisjoner og Fire nye fotografiske innfallsvinkler her på ofksfoto.no.

Om Oslo Fotokunstskole:
Oslo Fotokunstskole er en fotoskole i Oslo for deg som ønsker å utforske dine kreative evner i et engasjerende og dynamisk miljø. Skolen ble etablert i 1989 og holder til i lyse og velutstyrte lokaler ved Alexander Kiellands Plass. Les mer om hvordan du kan starte dine fotostudier på oslofotokunstskole.no.

Hold deg oppdatert ved å følge oss på Facebook.
Følg skolehverdagen på vår Instagram.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s