Fra fotoskole i Oslo til utstilling i Gøteborg

Etter to år på fotoskole i Oslo fortsatte OFKS eks-student Andrea Grundt Johns sin skolegang ved Akademin Valand i Gøteborg. Nå er hun tilbake i Oslo, og er samtidig aktuell med utstilling i Gøteborg. Vi har snakket med Andrea om utstillingen og om hvordan det er å være tilbake i hjembyen:

Andrea Grundt Johns, Overflatens mikroskopiske topografi (mirror scan) #9, fra utstillingen i Göteborg konstförening. Inkjet print på aluminium, 1x1m.

Andrea Grundt Johns, Overflatens mikroskopiske topografi (mirror scan) #9, fra utstillingen i Göteborg konstförening. Inkjet print på aluminium, 1x1m.

– En fortsettelse av eksamensprosjektet

Du deltar i en utstilling sammen med tre andre kamerabaserte kunstnere på Göteborgs konstförening. Kan du fortelle litt om utstillingen?

Vi er alle tre tidligere elever ved Akademin Valand (tidligere Högskolan för fotografi), og fikk i høst  forespørsel om vi ville stille ut på konstföreningen i desember. Vi har nokså ulike tilnærminger til fotografi, og det er blitt en spennende og variert utstilling. Galleriet viser som regel mye tradisjonell kunst, men vi har fått frie tøyler. Jeg håper vi kan vise deres stamgjester andre sider ved fotokunsten!

Hva viser du i utstillingen?

Jeg viser fire store skannede speil, ”Overflatens mikroskopiske topografi (part 1, mirror scans)”. Arbeidet er en videreføring av mitt eksamensarbeid.

Andrea Grundt Johns, Overflatens mikroskopiske topografi (mirror scan) #8, fra utstillingen i Göteborg konstförening. Inkjet print på aluminium, 1x1m.

Andrea Grundt Johns, Overflatens mikroskopiske topografi (mirror scan) #8, fra utstillingen i Göteborg konstförening. Inkjet print på aluminium, 1x1m.

– En naturlig utvikling å utforske mediet

Du har i et tidligere intervju på denne bloggen sagt at du jobber ut fra et fotografisk perspektiv, selv om sluttresultatet av dine arbeid som oftest ikke ender i «tradisjonelle fotografier». Hva er det som appellerer til deg ved å jobbe med fotografiet i et utvidet felt?

Det er vel egentlig ikke noe jeg leter etter aktivt. De siste årene har jeg jobbet ut i fra spørsmålene ”ser jeg mindre jo mer jeg ser?” og ”ser jeg fordi jeg allerede har sett?” I forsøket på å finne et svar har det vært en naturlig utvikling av prosjektene å utforske mediet. Det er som oftest ideen, konseptet, som opptar meg mest og teknikken velges ut i forhold til hva som passer best til konseptet. Men når det er sagt så jobber jeg også med mer ”tradisjonelt fotografi”.

Andrea Grundt Johns, Overflatens mikroskopiske topografi (mirror scan) #7, fra utstillingen i Göteborg konstförening. Inkjet print på aluminium, 1x1m.

Andrea Grundt Johns, Overflatens mikroskopiske topografi (mirror scan) #7, fra utstillingen i Göteborg konstförening. Inkjet print på aluminium, 1x1m.

Utdanning fra fotoskole i Oslo og Gøteborg

Du har bakgrunn fra to år på fotoskole i Oslo, og tidligere i år fullførte du en bachelor ved Akademin Valand i Gøteborg. Nå er du tilbake i Oslo hvor du i tillegg til din egen kunstneriske praksis arbeider for Forbundet Frie Fotografer (FFF). Hva går denne jobben ut på, og hvordan føles det å være tilbake i hjembyen?

Jeg var så heldig å få praksisplass hos FFF ganske raskt etter at jeg flyttet tilbake til byen. Jobben går for det meste ut på å hjelpe og assistere daglig leder og prosjektkoordinator i den daglige driften av organisasjonen.

Vi er en veldig liten organisasjon, så jeg har fått muligheten til å jobbe med mange varierte oppgaver. Dette er virkelig en gylden mulighet til å lære mer om en annen side av bransjen, og ikke minst har det vært veldig viktig for å komme inn igjen i byens fotomiljø. Det føles fint å være tilbake til hjembyen, men selvfølgelig utfordrende å prøve å stå på egne kunstnerben.

Andrea Grundt Johns, Overflatens mikroskopiske topografi (mirror scan) #5, fra utstillingen i Göteborg konstförening. Inkjet print på aluminium, 1x1m.

Andrea Grundt Johns, Overflatens mikroskopiske topografi (mirror scan) #5, fra utstillingen i Göteborg konstförening. Inkjet print på aluminium, 1x1m.

UTSTILLINGEN MED ANDREA GRUNDT JOHNS, DENNIS BUREN OG JOHANNA WALLIN VISES I GØTEBORG KONSTFORENING TIL OG MED 20.12.

Oslo Fotokunstskole er en fotoskole i Oslo for deg som ønsker å utforske dine kreative evner i et engasjerende og dynamisk miljø. Skolen ble etablert i 1989 og holder til i lyse og velutstyrte lokaler ved Alexander Kiellands Plass. Les mer om hvordan du kan starte dine fotostudier på oslofotokunstskole.no.

Hold deg oppdatert ved å følge oss på Facebook.
Følg skolehverdagen på vår Instagram.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s