Fire nye publikasjoner fra HEAVY Books

HEAVY Books drevet av Christian Tunge lanserer denne uken fire nye publikasjoner i MELKs splitter nye bokhandel. Vi har snakket med Christian om de nye publikasjonene og det nye konseptet bak bokhandelen:

Oppslag fra Christian Tunge - The Games.

Oppslag fra Christian Tunge – The Games.

Heavy Books lanserer i disse dager fire nye publikasjoner med Eivind Egeland (eks OFKS-student), Ida Nissen, Kamilla Langeland (eks OFKS-student) og deg selv (eks OFKS-student). Kan du fortelle litt om de nye utgivelsene?

Jeg prøver å drive HEAVY Books som et slags galleri der jeg fungerer som kurator. Basert på tidligere arbeid og prosjekter har jeg altså invitert kunstnere til å være med å lage en bok. Sammen har vi sett på et forholdsvis stort materiale, funnet fram til et konsept som vil kunne oversettes til bokformat og deretter arbeidet fram publikasjonene i samarbeid.

Jeg prøver å ikke sette begrensninger for hva HEAVY kan utgi og er ikke interessert i etablere en viss stil eller stemme. I stedet vil jeg gi ut det jeg synes er spennende og interessant. Forhåpentligvis vil det forandre seg over tid. De siste publikasjonene bærer preg av nettopp dette: de er svært forskjellige i både form og innhold.

Heavy Books utgir fire nye publikasjoner med Kamilla Langeland, Eivind Egeland, Ida Nissen og Christian Tunge.

Heavy Books utgir fire nye publikasjoner med Kamilla Langeland, Eivind Egeland, Ida Nissen og Christian Tunge.

Ny bokhandel med nytt konsept

De nye publikasjonene skal lanseres lørdag 9. april på den nye bokhandelen til MELK, og det er du som har ansvaret for den nye bokbutikken hvor dere blant annet vil jobbe nærmere med et utvalg håndplukkede forlag. Kan du fortelle om konseptet for bokhandelen og hvilke forlag dere kommer til å jobbe med?

I stedet for å for eksempel ta inn 30 bøker fra 30 ulike kunstnere og forlag, vil vi gjøre bokhandelen til et visningsrom for kunstpublikasjoner. Vi har valgt å ta inn 5-7 titler fra RVB Books, Études og MACK, i tillegg til å presentere bøker fra kunstnerne vi har eller kommer til å jobbe med på MELK. Dette vil forandre seg over tid og vi vil fokusere på andre forlag eller temaer for å holde butikken levende.

I Kamilla Langelands publikasjon “Dropping Layers” sammenstiller hun vitenskapelige bilder med dokumentariske og personlige fotografier.

I Kamilla Langelands publikasjon “Dropping Layers” sammenstiller hun vitenskapelige bilder med dokumentariske og personlige fotografier.

HEAVY gruppeutstilling i Bergen

De nye publikasjonen fra HEAVY Books som lanseres denne uken ble lansert under Los Angeles Art Book Fair i februar, og de skal lanseres i Bergen i forbindelse med en gruppeutstilling senere i vår. Hva skal skje i Bergen?

Fredag 22. april blir det stor lanseringsfest på Entrée i Bergen. Det blir HEAVYs høydepunkt i år. I tillegg til å vise og selge bøkene lager vi en gruppeutstilling med verk fra de aktuelle prosjektene.

Oppslag fra Eivind Egelands publikasjon “Finding Meaningful Patterns in Meaningless Noise”.

Oppslag fra Eivind Egelands publikasjon “Finding Meaningful Patterns in Meaningless Noise”.

Forlagets første hardcover

De kommende publikasjonene fra Eivind Egeland og Ida Nissen er de aller første bøkene i hardcover fra Heavy Books, og i et betraktelig høyere opplag enn forlagets tidligere utgivelser. Er Heavy Books i ferd med å vokse ut av de mindre opplagene og rimeligere produksjoner?

Etter de første utgivelsene følte jeg det naturlig å manifestere HEAVY med et par hardcovere. Samtidig er det viktigste at kunstnernes prosjekter og materiale får avgjøre formatet og innbindingen på bøkene. Jeg kommer nok ikke til å vokse ut av å lage rimelige publikasjoner i små opplag. Det er da man har sjansen til å være eksperimentell og utfordre.

Fra Ida Nissens publikasjon “Raumflucht”.

Fra Ida Nissens publikasjon “Raumflucht”.

ÅPNING AV BOKHANDEL OG LANSERING AV DE FIRE NYE PUBLIKASJONENE FINNER STED PÅ MELK BOOKS (WALDEMAR THRANES GATE 51) LØRDAG 9. APRIL 12:00 – 16:00.

HOLD DEG OPPDATERT OM KOMMENDE UTGIVELSER FRA HEAVY BOOKS VED Å ABONNERE PÅ FORLAGETS NYHETSBREV OG LES TIDLIGERE INTERVJU MED CHRISTIAN TUNGE OM FORLAGET HER OG HER.


Oslo Fotokunstskole er en fotoskole i Oslo for deg som ønsker å utforske dine kreative evner i et engasjerende og dynamisk miljø. Skolen ble etablert i 1989 og holder til i lyse og velutstyrte lokaler ved Alexander Kiellands Plass. Les mer om hvordan du kan starte dine fotoutdanning på oslofotokunstskole.no.

Hold deg oppdatert ved å følge oss på Facebook.
Følg skolehverdagen på vår Instagram.

En kommentar om “Fire nye publikasjoner fra HEAVY Books

  1. Tilbaketråkk: Kritiske overflater | Oslo Fotokunstskoles blogg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s