Høydepunkter fra studietur til Berlin

Oslo Fotokunstskoles førsteklasse har nettopp kommet tilbake fra en to ukers innholdsrik studiereise til Berlin. Vi har snakket med OFKS-student Martine Stenberg om hva de har opplevd i Berlin, og om å bli starstruck i møtet med stor kunst:

På atelierbesøk hos kunstner Viktoria Binschtok.

På atelierbesøk hos kunstner Viktoria Binschtok. Foto: Yamile Calderon.

Hva er det beste minnet fra studieturen? 

Det aller beste var helt klart de personlige møtene som vi hadde med menneskene som arbeidet på de ulike kunstinstitusjonene vi besøkte og kunstnere som vi besøkte på atelierene. På Künstlerhaus Bethanien, som huser internasjonale kunstnere fra hele verden i deres residency-program informerte de som driver Bethanien om hvordan de ser etter nye kunstnere og muligheten for å være der og fordype seg som kunstner. På Bethanien besøkte vi også den norske kunstneren Sveinn Fannar Jóhannsson som har fått residency-opphold gjennom OCA.

Vi besøkte også atelieret til Sverre Strandberg som bor i Berlin. I tillegg til å vise oss noen av prosjektene sine snakket han om hvordan det er å jobbe som kunstner i byen.

Fra utstillingsåpning på Berlinische Galerie , Museum of Modern Art med kunstner Erwin Wurm.

Fra utstillingsåpning på Berlinische Galerie , Museum of Modern Art med installasjon av kunstner Erwin Wurm. Foto: Yamile Calderon

Blant utstillingene vi så var Sammlung Boros et av de store høydepunktene. Denne flotte private samlingen av samtidskunst er huset i en gammel overjordisk bunker fra 2. verdenskrig. Før det ble et visningsrom for kunst var bunkeren en nattklubb, og nå er den fylt med verk av blant andre Olafur Eliasson, Ai Weiwei og Wolfgang Tillmans. Jeg ble helt starstruck av å se så mange verk som jeg tidligere kun har lest om og hatt i pensum på skolen.

Av andre institusjoner som gjorde inntrykk var Kunst-Werke (KW Institute for Contemporary Art) og Hamburger Bahnhof, hvor sistnevnte har noen helt fantastiske lysverk av Dan Flavin og en stor utstilling med verk av kunstneren Joseph Beuys.

I tillegg til å besøke profesjonelle kunstnere og visningsrom var vi også på kunstakademiet i Berlin, UDK (Universität der Künste Berlin), hvor vi møtte en student som viste oss rundt på skolen og i verkstedene.

Fra besøk i atelieret til kunstner Sverre Strandberg.

Fra besøk i atelieret til kunstner Sverre Strandberg. Foto: Yamile Calderon

Ble det tid til å gjøre annet enn å se kunst?

Vi hadde et opplegg med to avtaler med kunstnere og kunstinstitusjoner hver dag, og resten av tiden hadde vi fri. Vi gikk mye rundt i byen, shoppet og spiste middag sammen før vi dro på utstillingsåpninger eller ut på klubber om natten. Vi var for det meste i bydelene Kreuzberg og Neukölln. Vi fant en virkelig god restaurantgate i Kreutzberg, og hele klassen forelsket seg i Ramen. Det er en veldig god stemning i Berlin, og med et helt annet tempo enn Oslo.

Ellers gikk jeg mye rundt i helgene og tok bilder. Jeg hadde lånt med meg skolens Mamiya 7 II som jeg fikk tatt mye bilder med, også fikk jeg lagt ut en del bilder på Instagram (se Martines egne bilder her)

Fra utstilling med Annette Kelm på König Galerie.

Fra utstilling med Annette Kelm på König Galerie. Foto: Yamile Calderon

På utstillingsåpning på Berlinische Galerie , Museum of Modern Art.

På utstillingsåpning på Berlinische Galerie , Museum of Modern Art. Foto: Yamile Calderon

Fra omvisning på kunstakademiet UDK (Universität der Künste Berlin).

Fra omvisning i verkstedet på kunstakademiet UDK (Universität der Künste Berlin). Foto: Yamile Calderon


Oslo Fotokunstskole er en fotoskole i Oslo for deg som ønsker å utforske dine kreative evner i et engasjerende og dynamisk miljø. Skolen ble etablert i 1989 og holder til i lyse og velutstyrte lokaler ved Alexander Kiellands Plass. Les mer om hvordan du kan starte dine fotoutdanning på oslofotokunstskole.no.

Hold deg oppdatert ved å følge oss på Facebook.
Følg skolehverdagen på vår Instagram.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s