Nytt deltidsstudium i fotografi

I høst starter Oslo Fotokunstskole deltidsstudium for deg som vil studere fotografi, men som ikke kan gå på skole på dagtid. Vi har snakket med OFKS-rektor Hanne Sophie Claussen om det nye utdanningstilbudet:

Mye av undervisningen på Oslo Fotokunstskole er praksisbasert, og du får blant annet erfaring med ulike kameratyper. Her fra undervisning i storformatfotografering på location.

Mye av undervisningen på Oslo Fotokunstskole er praksisbasert, og du får blant annet erfaring med ulike kameratyper. Her fra undervisning i storformatfotografering på location.

Fra august 2016 starter Oslo Fotokunstskole med et nytt deltidsstudium på kveldstid. Hvem er utdanningstilbudet rettet mot og hva kreves av forkunnskaper?

Vi har opplevd en interesse fra personer som ønsker å lære mer om fotografi men som ikke har anledning til å studere fulltid på grunn av jobb eller andre studier på dagtid.

Deltidsstudiet retter seg først og fremst mot denne gruppen, men hvem som helst er velkomne til å søke. Vi har også tidligere hatt deltidsstudium på kveldstid og vår erfaring er at studentgruppen er sammensatt både når det gjelder bakgrunn og alder.

Det kreves ikke forkunnskaper for å søke på Oslo Fotokunstskole og det er svært variert hvilken kunnskap de som starter har fra før. Noen starter med blanke ark mens andre har noe bakgrunn med fotografi eller kunst. Vi legger til rette for en variert gruppe og vil tilpasse undervisningen på best mulig måte. Motivasjon og vilje til å arbeide er viktig når man vil starte på et slikt studie.

Samtale om bilder mellom to kursdeltakere ved tidligere kveldskurs.

Samtale om prosjekt mellom to kursdeltakere ved tidligere deltidsstudium på kveldstid.

Hva kommer man til å lære på skolens deltidsstudium?

Deltidsstudiet strekker seg over to år og det tilsvarer første års pensum av dagskolen. Fagene vi underviser i er teknikk, estetikk og billedforståelse og kunsthistorie. I faget Teknikk underviser vi både analogt og digitalt fotografi med alt dette innebærer fra kamerateknikk, studio og lyssetting, fotografering på location, ulike kameratyper som småformat, mellomformat og storformat, mørkerom, digital billedbehandling, print osv. Det gis oppgaver relatert til dette.

I faget Billedforståelse og estetikk er det lagt opp til frihet når det gjelder valg av arbeidsmåte og teknikk, det er i dette faget hovedoppgavene gis og hvor studentene skal utvikle billedspråket sitt. Gjennom forelesninger, møte med kunstnere, eget arbeid og veiledning vil studentene gjøre viktige erfaringer som vil bidra til at de etterhvert kan se hvor de selv plasserer seg i en fotografisk og kunstnerisk kontekst.

Fra gjesteforelesning på Oslo Fotokunstskole med den anerkjente kunstneren Lene Berg og den tyske filmviteren Olaf Möller.

Fra gjesteforelesning på Oslo Fotokunstskole med den anerkjente kunstneren Lene Berg og den tyske filmviteren Olaf Möller.

Vil det være mulig å kombinere studiet med en vanlig jobb? Når foregår undervisningen og hvor mange dager i uken?

Studiet er lagt opp slik at mennesker i jobb på dagtid kan kombinere dette med å studere. Undervisningen foregår stort sett fra klokken seks fra mandag til torsdag. Undervisningen varierer med forelesninger og selvstendig arbeid med veiledning.

Fulltidsstudenter ved Oslo Fotokunstskole har full tilgang til skolens lokaler og utstyr også utenfor skoletid. Gjelder dette også for deltakere på skolens deltidsstudium?

De som går på deltidsstudiet får også nøkler til skolen og kan benytte skolen i helger og til alle tider bortsett når det er undervisning på dagskolen mellom 09:00 – 15:30. Kveldsskolens studenter vil også kunne låne skolens utstyr.

På Oslo Fotokunstskoles deltidsstudium lærer du blant annet å fremkalle din egen film.

På Oslo Fotokunstskoles deltidsstudium lærer du blant annet å fremkalle din egen film.

Når starter deltidsstudiet og hva er semesteravgiften?  

Deltidsstudiet starter 24. august. Vi tar imot søknader frem til skolestart og søknadsskjema ligger på våre hjemmesider: http://oslofotokunstskole.no/fotoutdanningen/deltidsstudium_kveld/. Semesteravgiften er 12500,- Dette inkluderer blekk og kjemi, programvare, tilgang til skolens utstyr og opphold på en studietur i løpet av studiet. De som er interessert i å vite mer om tilbudet er velkomne til å ta kontakt med skolen på epost eller telefon.

LES MER OM OSLO FOTOKUNSTSKOLES DELTIDSSTUDIUM.

Oslo Fotokunstskole er en fotoskole i Oslo for deg som ønsker å utforske dine kreative evner i et engasjerende og dynamisk miljø. Skolen ble etablert i 1989 og holder til i lyse og velutstyrte lokaler ved Alexander Kiellands Plass. Les mer om hvordan du kan starte dine fotoutdanning på oslofotokunstskole.no.

Hold deg oppdatert ved å følge oss på Facebook.
Følg skolehverdagen på vår Instagram.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s