Shoot i nye lokaler i Barcode

Shoot Gallery har flyttet til nye lokaler i Bjørvika, og innvier det nye lokalet med en utstilling med Dag Alveng, Tom Sandberg, Per Maning, den franske fotografen Éric Antoine, samt et nytt videorom med verk av Anne Katrine Senstad. Vi har snakket med Helene Gulaker Hansen som driver galleriet om det kommende programmet og de nye lokalene:

Éric Antoine - Entre-temps 5, 2015, Ambrotype.

Éric Antoine – Entre-temps 5, 2015, Ambrotype.

Gratulerer med nye lokaler i Barcode, og ny utstilling for å innvie lokalene. Hva skal dere vise i åpningsutstillingen?

Tusen takk! Vi gleder oss til å åpne dørene igjen. Vi skal vise tre norske mestere, Dag Alveng, Tom Sandberg og Per Maning, samt Éric Antoine, den franske mesteren av Ambrotypes (våtplate collodion). Og for første gang presenterer vi kunstvideo til salgs i vårt nye videorom av Anne Katrine Senstad, som er en norsk kunstner bosatt i New York.

Dere har selv omtalt utstillingen som en mønstring som går hånd i hånd med kjernen i galleriets ambisjon. Hva består denne ambisjonen av?

Vi skal til enhver tid vise noe av det beste av norsk kunstfotografi i kombinasjon med det beste av internasjonalt kunstfotografi.

Nabolaget dere har flyttet til er under en voldsom utvikling, og det er ventet at brorparten av Oslos sentrale kunstinstitusjoner innen få år vil ligge i den såkalte fjordbyen, blant annet takket være etableringen av nye Munch museet og nye Nasjonalmuseet. Likevel befinner de aller fleste kommersielle galleriene seg fremdeles på vestkanten. Hvorfor har dere et ønske om være lokalisert i nettopp dette området?

Vi ble invitert som en av tre kunstinstitusjoner til å være med å utvikle kunstprofilen i Bjørvika. Det var en invitasjon som det var umulig å si nei til. Ambisjonene for området er skyhøye. Sammen med Kunsthall Oslo og Munch museet i bevegelse som allerede er på plass vil vi nå kunne tilby en svært rik og bred kunstopplevelse i Barcode. Vi har felles åpningstider med lørdag og søndagsåpent. Det jobber allerede 10 000 mennesker i Barcode som i seg selv er et svært interessant marked for oss.

Hva kan publikum glede seg til å se på Shoot Gallery i tiden fremover?

Norsk og internasjonal kunstfotografi. Kuraterte utstillinger i kombinasjon med punktutstillinger med events som artist talks, boklanseringer, dokumentarfilm med mer. Vi har en galleridel, en separat markedsdel/kunsthandel og et videorom. Aktiviteter vil bli annonsert på Facebook. Følg med, og hjertelig velkommen!

__

Oslo Fotokunstskole er en fotoskole i Oslo for deg som ønsker å utforske dine kreative evner i et engasjerende og dynamisk miljø. Skolen ble etablert i 1989 og holder til i lyse og velutstyrte lokaler ved Alexander Kiellands Plass. Les mer om hvordan du kan starte din fotoutdanning på oslofotokunstskole.no.

Hold deg oppdatert ved å følge oss på Facebook.
Følg skolehverdagen på vår Instagram.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s