Ville skape et alternativt magasin

Har du lyst til å starte noe selv, men er i tvil om hvordan man går fram? Onsdag 8. mars kan du høre Recens-redaktør Elise By Olsenregissør Paul Tunge og fotograf Maria Pasenau i samtale om hvordan de startet opp på Oslo Fotokunstskole, ledet av forlegger Christian Tunge. Vi har snakket med magasingrunnlegger Elise By Olsen om hvordan hun helt uten erfaring startet opp Recens:

Elise By Olsen, redaktør for Recens Paper.

Hva fikk deg til å starte Recens Paper?

Jeg startet Recens Paper med et mål om å showcase, involvere og bygge ungt globalt talent. Recens skulle være et alternativ til ungdomsmagasinene som finnes der ute og som omhandler temaer som pubertet, kjendiser og skjønnhetsprodukter i en Disney-lignende tilnærming.

Oppslag fra Recens Paper.

Hvordan gikk du fram rent praktisk når du laget det første nummeret?

Det første nummeret var finansiert av mine konfirmasjonspenger. Jeg kunne ingenting om å lage magasin og kjente heller ingen som kunne det. Jeg hoppet litt ut i det og måtte finne veien ut selv. Læringskurven var som en følge av det veldig bratt. Alt jeg gjør er selvlært.

Oppslag fra Recens Paper.

Hva er de viktigste erfaringene du har gjort deg som utgiver av et uavhengig tidsskrift?

Uavhengige tidsskrifter har hatt en voldsom økning bare de siste få årene. I en digital tidsalder hvor alt er masseprodusert og «instant», tror jeg vi lengter etter det fysiske, et format som kan tas på, luktes på, studeres nøye og vie all oppmerksomhet til.

Oppslag fra Recens Paper.

Hva har du av tips til andre som ønsker å starte noe selv?

Spør foreldrene dine først 😉

Oppslag fra Recens Paper.

HØR REDAKTØR ELISE BY OLSEN (RECENS), REGISSØR PAUL TUNGE, FOTOGRAF MARIA PASENAU OG ORDSTYRER OG FORLEGGER CHRISTIAN TUNGES (HEAVY BOOKS) EGNE ERFARINGER FRA Å STARTE OPP SELV I SAMTALEN «DO IT YOURSELF» UNDER ÅPEN DAG PÅ OSLO FOTOKUNSTSKOLE ONSDAG 08. MARS 19:00. SE FULLSTENDIG PROGRAM FOR ÅPEN DAG. ARRANGEMENTET ER GRATIS OG ÅPENT FOR ALLE.

Oslo Fotokunstskole er en fotoskole i Oslo for deg som ønsker å utforske dine kreative evner i et engasjerende og dynamisk miljø. Skolen ble etablert i 1989 og holder til i lyse og velutstyrte lokaler ved Alexander Kiellands Plass. Les mer om hvordan du kan starte din fotoutdanning på oslofotokunstskole.no.

Hold deg oppdatert ved å følge oss på Facebook.
Følg skolehverdagen på vår Instagram.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s