Den kunstige naturen

Utstillingen In Parenthesis av Ulla Schildt tar utgangspunkt i menneskets behov for å presenterer naturen på museum. Vi har snakket med Ulla om utstillingen som endrer seg gjennom hele visningsperioden:

Fra utstillingen In Parenthesis av Ulla Schildt.

Hva viser du i utstillingen på Oslo Prosjektrom?

I utstillingen In Parenthesis på Oslo Prosjektrom viser jeg deler av et større pågående prosjekt, The Garden, i tillegg til et utvalg av eldre arbeider fra seriene A Rare Visitor og Fantasies and Distant Tales of the Removed. Arbeidene tar utgangspunkt i hvordan natur presenteres i museale sammenhenger og hvordan vi skaper imitasjoner av natur i menneskeskapte omgivelser.

Fra Ulla Schildts utstilling In Parenthesis.

Verkene du viser i utstillingen er del av et pågående prosjekt som skal publiseres i den tredje utgaven av boken Norwegian Journal of Photography (NJP) som lanseres i april. Kan du si noe om samarbeidet med NJP og hvilken form og omfang prosjektet vil ta i boken?

I NJP 2017 er vi til sammen ni fotografer. Hver fotograf har sin egen veileder blant de tre redaktørene i NJP, og alle disponerer ca. 30 sider for å presentere sitt prosjekt. Boken utarbeides sammen med designeren Gösta Flemming i det svenske forlaget Journal. NJP er en del av Fritt Ords satsning på å fremme uavhengige prosjekter innen norsk dokumentarfotografi.

Dette var første gang jeg begynte å tenke prosjektet i bokform. Serien handler ikke lenger om enkeltbilder, men i større grad om hvordan fotografiene blir satt sammen og presentert i en sammenheng. Jeg opplever at bokformen forsterker det museale aspektet som er så viktig i arbeidene mine og jeg gleder meg å jobbe videre med dette.

Fra utstillingen In Parenthesis av Ulla Schildt.

I løpet av visningsperioden vil utstillingen din endre seg underveis, slik at personer som besøker utstillingen flere ganger vil bli presentert for flere ulike måter å vise prosjektet. Kan du si noe om hvordan dette foregår og om hvorfor du ønsker å gjøre endringer i utstillingsformatet underveis?

Jeg liker tanken at jeg kan forandre utstillingen i løpet av utstillingsperioden. I sentrum av denne utstillingen er et bord hvor det ligger en mengde skisser til bilder tatt de siste årene. Alle kan ta på bildene og kombinere det på en måte som de ønsker. I så måte blir utstillingen også interaktiv.

Jeg kan også framheve ulike tema som er tilknyttet prosjektet. Den første delen av utstillingen hadde vekt på samlinger og arkiv, og nettopp nå jobber jeg med en video som tar utgangspunkt i samleren, om ønsket om å vite, forske, samle og ikke minst å eie. Den siste helgen av utstillingsperioden ønsker jeg å prøve ut dette og se om en video med en lydfil kan fungere som en del av utstillingen.

Installasjonsfoto fra utstillingen In Parenthesis av Ulla Schildt.

I tillegg til utstillingen på Oslo Prosjektrom er du aktuell i Østlandsutstillingen 2017 som i disse dager vises på Kunstbanken Hedmark kunstsenter før den skal videre på turne til kunstsentrene i Buskerud og Østfold. Hva viser du i denne utstillingen?

I Østlandsutstillingen viser jeg tre bilder som er fra A Rare Visitor og Fantasies and Distant Tales of the Removed.

Fra utstillingen In Parenthesis av Ulla Schildt.

UTSTILLINGEN IN PARENTHESIS VISES PÅ OSLO PROSJEKTROM (PLATOUSGATE 18) TIL OG MED 26.03.2017.

Oslo Fotokunstskole er en fotoskole i Oslo for deg som ønsker å utforske dine kreative evner i et engasjerende og dynamisk miljø. Skolen ble etablert i 1989 og holder til i lyse og velutstyrte lokaler ved Alexander Kiellands Plass. Les mer om hvordan du kan starte din fotoutdanning på oslofotokunstskole.no.

Hold deg oppdatert ved å følge oss på Facebook.
Følg skolehverdagen på vår Instagram.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s