Fra OFKS til Vogue

Eivind Hansen lever livet som fotograf i London og har de siste månedene både blitt publisert i Vogue og hatt sin første utstilling i den britiske hovedstaden. Vi har snakket med OFKS eks-student Eivind om det krevende og inspirerende livet som fotograf i London:

Eivind-Hansen – Laurence Sessou.

Etter at du gikk ut av London College of Fashion i fjor har du blitt værende i den britiske hovedstaden. Hvordan er livet som fotograf i London? 

Det er veldig tøft, for første gang i mitt liv siden ungdomskolen så kan jeg ikke lenger være avhengig av lånekassen som finansiell støtte. Jeg har heldigvis drevet mitt eget enkeltmannsforetak ved siden av skolegang siden jeg var 17 år gammel, så overgangen fra å være student til selvstendig næringsdrivende har ikke vært så veldig ekstrem. Sett bort i fra det rent økonomiske er livet som fotograf i London veldig givende. Jeg har møtt mange kreative mennesker som inspirerer meg.

Eivind-Hansen, fra utstillingen TETE-A-TETE vinteren 2017.

Før jul opplevde du mange fotografers drøm, nemlig å komme på trykk i Vogue med et portrett av forfatter Jacqueline Silvester. Kan du fortelle litt om jobben og om hvordan du endte opp med Vogue som oppdragsgiver? 

Det var faktisk forfatteren selv som tok kontakt med meg, hun var på utkikk etter en fotograf som kunne ta portretter av henne til en artikkel i Vogue. En set-designer som jeg har tatt portretter av tidligere anbefalte meg videre til henne. Jeg er veldig heldig som fikk muligheten, og måten jeg fikk jobben på bekrefter at du aldri kan vite helt sikkert hvilke utfall de forskjellige prosjektene man jobber på kan gi i fremtiden.

Eivind Hansen – Jacqueline Sylvester.

Du har i vinter hatt din første soloutstilling i London. Kan du fortelle litt om denne utstillingen og hva du viste?

I 2015 lagde jeg en bildeserie for første utgave at det norske magasinet HYMEN som heter ‘TETE-A-TETE’. Etter at magasinet kom i trykk følte jeg at serien min hadde gjort mye større inntrykk hvis jeg hadde klart å blåse opp formatet og trykke bildene enda større. Da tok jeg kontakt med utestedet Dalston Superstore som stiller ut forskjellige kunstnere fra LGBTQI-scenen om de ønsket å stille meg ut. Bildene er en serie aktbilder som er inspirert av science-fiction, med bruk av neonlys. Ved hjelp av grafisk plassering av bildene prøver jeg å skape en dialog mellom bildene hvor neonlyset fungerer som en slags rød tråd. Utstillingen var oppe i 3 måneder.

Eivind Hansen – Munroe Bergdorf.

Etter at du fullførte din bachelor i motefotografi ved London College of Fashion har du i tillegg til din egen praksis også jobbet som assistent ved et fotostudio i London. Har det vært en nyttig erfaring? Vil du anbefale andre å arbeide som assistent? 

Det er definitivt noe jeg kan anbefale! Jeg har vært heldig som kunne bruke studio til egne prosjekter når det ikke var i bruk av klienter. I løpet av ett år har jeg hatt mulighet til å utvikle en sterk portefølje som kommer til å hjelpe meg videre på reisen. Jeg merker at jeg har begynt å nå punktet hvor jeg trenger å assistere andre fotografer for å kunne utvikle meg selv, noe som blir vanskelig når man bare assisterer på et fotostudio.

Eivind Hansen – Natasha Culzac.

I portfolioen din er det en solid overvekt av studioportretter. Hva er det som tiltrekker deg ved å fotografere mennesker i studio?

Jeg tror det har noe med at portretter er det som har gitt meg mest resultater. Hovedinntekten min i London kommer fra bilder av skuespillere som trenger nye headshots. Det er veldig mye som må til for å kunne jobbe fulltid som motefotograf og det er svært få som klarer det. Noe det aldri kommer til å gå tomt for er skuespillere som trenger nye bilder. Hjemme har jeg mitt eget kontor/ministudio med masse naturlig lys, og til portretter er det helt perfekt. Når man tar portretter er det også mye mer fokus på selve mennesket, da slipper jeg å tenke for mye på styling og make-up, da det som regel bare er modellen og meg. Jeg har mye nytt arbeid som er mer rettet mot mote som skal komme på trykk i forskjellige moteblader, men dessverre kan jeg ikke gå ut med de helt ennå.

SE MER AV EIVINDS ARBEIDER PÅ EIVINDHANSEN.COM.

SØK SKOLEPLASS PÅ OSLO FOTOKUNSTSKOLE HER.

Oslo Fotokunstskole er en fotoskole i Oslo for deg som ønsker å utforske dine kreative evner i et engasjerende og dynamisk miljø. Skolen ble etablert i 1989 og holder til i lyse og velutstyrte lokaler ved Alexander Kiellands Plass. Les mer om hvordan du kan starte din fotoutdanning på oslofotokunstskole.no.

Hold deg oppdatert ved å følge oss på Facebook.
Følg skolehverdagen på vår Instagram.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s