Bjarne Bare på OSL contemporary

Vår eks-student Bjarne Bares utstilling ”If, Then, Because, Since and So” går nå inn i sin siste helg på OSL contemporary. Vi har snakket med Bjarne om utstillingen, hans nye bok og om de to siste årene hvor han har studert fotografi ved UCLA i Los Angeles: 

Dokumentasjon fra utstillingen ”If, Then, Because, Since and So” av Bjarne Bare på OSL contemporary.

Gratulerer med utstillingen ”If, Then, Because, Since and So” på galleriet OSL contemporary, som nå går inn i sin siste helg. Hva viser du i utstillingen?

Takk! Utstillingen viser 16 fotografier på 1,5 x 1 meter i ramme og er en kulminasjon av arbeider jeg har jobbet med de siste to årene, under tittelen ”If, Then, Because, Since and So”. Tittelen viser til en øvelse funnet i en tekstbok fra den amerikanske grunnskolen, som lærer barn å identifisere årsaker og konsekvenser i forståelsen av syntax i oppbygningen av setningsstrukturer. Bildene i serien er en blanding av gatemotiver og stilleben fra mitt atelier. Gatemotivene viser mere direkte til konsekvenser av menneskelig handling, og således mot psykologi og hvorfor vi gjør ting. Stillebenene er handlinger jeg selv har gjort innenfor et gitt program av begrensede muligheter, likt de begrensede mulighetene et kamera gir. Videre ønsker jeg at bildene, for dem som ønsker å lese mer inn i dem, peker tilbake på mediet i seg selv og det faktum at fotografier re-presenterer noe som ikke lenger er der. Et ønske om å vise til fotografisk fravær om du vil.

Dokumentasjon fra utstillingen ”If, Then, Because, Since and So” av Bjarne Bare på OSL contemporary.

I forbindelse med utstillingen har du også gitt ut en artist book ved samme navn, på det amerikanske forlaget Hassla. Kan du fortelle litt om denne boken? Og hvor kan den kjøpes?

Boken er utgitt under samme tittel og er fra samme prosjekt. Jeg ville gjøre en bok for å se hvordan arbeidene kan leses mellom to permer, i noe begrenset størrelse. Utstillingen har eksistert i to former, i Los Angeles og Oslo, og dermed i to forskjellige rom. Fotografier, blant andre ting, aktiverer rom og i bokform forandres de til noe mere intimt. Denne overgangen er interessant å arbeide med. På den andre siden er det fint å lage et mer demokratisk medium som kan reise friere enn en utstilling. Boken distribueres av Antenne Books i Europa og Twelve Books i Japan, og av forlaget selv i USA.

Boken ”If, Then, Because, Since and So” av Bjarne Bare er utgitt på det amerikanske forlaget Hassla.

Verkene i utstillingen og boken er fra ditt avgangsprosjekt fra University of California, Los Angeles (UCLA), hvor du nettopp har fullført en mastergrad. Hvordan har de siste par årene i Los Angeles vært? Og hvordan er skolehverdagen sammenliknet med dine tidligere studier ved Kunsthøgskolen i Oslo og Oslo Fotokunstskole?

Los Angeles er en fremtidsdystopi som er vakker på sin egen måte. Det er uten tvil den byen jeg har bodd i med flest kulturer og religioner under samme tak. Med nærmere 20 millioner mennesker er stedet som et land i seg selv. Det er lett og ha fordommer mot et sted som Los Angeles, men i motsetning til andre steder jeg kjenner, gir denne byen mer enn den tar. Skolen har vært givende på alle måter, man blir kjørt hardt her. Mitt norske diplom ble ikke godkjent, og jeg ble jeg tatt inn uten bachelor og måtte derfor ta en del kunsthistoriefag i tillegg. Det var hardt når det stod på men jeg er glad for det nå i ettertid.

Boken ”If, Then, Because, Since and So” av Bjarne Bare er utgitt på det amerikanske forlaget Hassla.

Hva er planene nå som du er ferdig på skolen i Los Angeles? Ser du for deg å bli værende i California? Og jobber du med noen kommende prosjekter?

Nå skal jeg først og fremst nyte tanken på at jeg ikke trenger å være opptatt med skole syv dager i uken. Utover det skal jeg undervise et sommerkurs på UCLA og tilbringe tiden i studio. Jeg arbeider med to mindre prosjekter i skrivende stund og har en løs idé om et større et fra høsten av som involverer litt reise.

Dokumentasjon fra utstillingen ”If, Then, Because, Since and So” av Bjarne Bare på OSL contemporary.

UTSTILLINGEN «IF, THEN, BECAUSE, SINCE AND SO» VISES PÅ OSL CONTEMPORARY TIL OG MED LØRDAG 01.07. BOKEN MED SAMME NAVN KAN BESTILLES VIA HASSLA.

Ønsker du å studere fotografi? Les mer om Oslo Fotokunstskole og søk skoleplass med løpende opptak gjennom sommeren for heltids- og deltidsstudium (kveld). Oslo Fotokunstskole er en fotoskole i Oslo for deg som ønsker å utforske dine kreative evner i et engasjerende og dynamisk miljø. Skolen ble etablert i 1989 og holder til i lyse og velutstyrte lokaler ved Alexander Kiellands Plass. Les mer om hvordan du kan starte din fotoutdanning på oslofotokunstskole.no.

Hold deg oppdatert ved å følge oss på Facebook.
Følg skolehverdagen på vår Instagram.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s