Fra OFKS til fotojournalistikk

Vår avgangsstudent Tobias Myrland er én av kun tolv studenter som har fått studieplass på fotojournalistikk ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Vi har snakket med Tobias hvorfor han vil studere fotojournalistikk og om tiden på OFKS:

Tobias Myrland har kommet gjennom nåløyet og er en av tolv som har fått studieplass på fotojournalistikk ved HiOA. Foto: Fabian Fjeldvik

Gratulerer med opptak på det ettertraktede studiet fotojournalistikk ved HiOA! Hvorfor ønsker du å studere fotojournalistikk?

Tusen takk! På Oslo Fotokunstskole fikk jeg i stor grad frie tøyler. Jeg utforsket derfor min egen stil og retning, og kom frem til at det var det dokumentariske ved fotografi som appellerte mest til meg. At man kan kombinere virkelighet og kunst, at de kan gli inn i hverandre.

Fra dokumentarprosjekt på Oslo S av Tobias Myrland.

Du har nettopp fullført to år på Oslo Fotokunstskole (OFKS). Opplever du at skolen har gjort deg forberedt til en høyere utdannelse innen fotografi? Hva er det viktigste du sitter igjen med fra tiden på skolen?

Det viktigste jeg sitter igjen med etter to år på OFKS er hvordan jeg har lært å utforske og tolke fotografier grundigere, ved å bli presentert for store kunstverk og reflektere rundt dem. Som nevnt lærte jeg også meg selv å kjenne bedre som fotograf, og det i seg selv er avgjørende for å kunne gå videre.

Fra dokumentarprosjekt på Oslo S av Tobias Myrland.

Noe som skiller Oslo Fotokunstskole fra andre fotoskoler er undervisningen i analog fotografi. Hvordan synes du det har vært å framkalle film selv og å fremstille bilder i mørkerom?

Da jeg startet på OFKS la jeg mitt digitale kamera på hylla og jeg har ikke hentet det ned siden. Jeg forelsket meg i analog fotografi; hele prosessen fra lasting av film i kameraet, til fremkallingen og til slutt timene med fremkalling av papirkopier under rødt lys. Jeg kjenner jeg gruer meg til å måtte begynne å jobbe digitalt igjen. 

Tobias Myrland – Hommage to Fallen Stars.

Under siste år på Oslo Fotokunstskole har du blant annet laget en bok og utviklet et selvstendig prosjekt over flere måneder til avgangsutstilling og eksamen. Kan du fortelle om prosjektet som du har fått mest ut av å jobbe med under tiden på skolen?

Til eksamensprosjektet mitt valgte jeg å ta et dypdykk i den analoge prosessen. Jeg jobbet med å dekonstruere polaroidfilm, for så å sette det sammen til nye bilder. 

Installasjonsfoto fra eksamensprosjektet til Tobias Myrland.

VI GRATULERER HELE NI AV VÅRE DYKTIGE STUDENTER MED OPPTAK TIL HØYERE UTDANNING I KUNST OG FOTOGRAFI: LESIA VASYLCHENKO, HENRIKKE GEDDE RUSTAD, MAGNUS ANDREAS HAGEN OLSEN, LUCA SØRHEIM, JENNY MARIE HVIDING SCHJERVEN, MARTINE STENBERG (ALLE KUNSTAKADEMIET, KHiO), LIBAN HUSSEIN (KUNST OG HÅNDVERK, KHIO), JENS VIK (INTERIØRARKITEKTUR & MØBELDESIGN, KHIO) OG TOBIAS MYRLAND (FOTOJOURNALISTIKK, HIOA).

Ønsker du å studere fotografi? Les mer om Oslo Fotokunstskole og søk skoleplass med løpende opptak gjennom sommeren. Oslo Fotokunstskole er en fotoskole i Oslo for deg som ønsker å utforske dine kreative evner i et engasjerende og dynamisk miljø. Skolen ble etablert i 1989 og holder til i lyse og velutstyrte lokaler ved Alexander Kiellands Plass. Les mer om hvordan du kan starte din fotoutdanning på oslofotokunstskole.no.

Hold deg oppdatert ved å følge oss på Facebook.
Følg skolehverdagen på vår Instagram.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s