Sprøytemidler, marginalisering, bregner og global urbanisering i fire nye Angles

Publikasjonsserien Angle suppleres i disse dager med fire nye utgivelser med fotografi. Blant de nye utgivelsene er tidligere OFKS-student Andrea Grundt Johns. Vi har snakket med Line Bøhmer Løkken og Verena Winkelmann fra forlaget Multipress om de nye publikasjonene:

Oppslag fra Andrea Grundt Johns publikasjon Filicology.

Andrea Grundt Johns – Filicology

Grundt Johns jobber med det usynlige, med spor av noe som holder på å forsvinne, med dekonstruksjon og rekonstruksjon, og med utforsking av tomheten og flyktigheten i fotografiet. Hun har tidligere blant annet jobbet med portrett i blindeskrift, speilskulpturer og skannede speil. I sin Angle viser hun et prosjekt hvor hun studerer bregnen. Bregnen er en nyttevekst som gjennom historien har blitt brukt til alt fra å lage glass, til melerstatning, og som vern mot vetter og onde krefter. Forkullede bregner ble forvandlet til krystaller, og bregnefrø kunne i gammel folketro gjøre en usynlig. Gjennom referanser til gammel kunnskap og overtro, kontrastert med en kjølig og teknisk tilnærming, skapes en ny mytisk ramme rundt planten. Grundt Johns ønsker å trigge en nysgjerrighet og oppmerksomhet rundt våre omgivelser.

Oppslag fra Ingrid Book & Carina Hedens publikasjon It seems something could´t be seen or told.

Ingrid Book & Carina Hedén – It seems something could´t be seen or told

Book og Hedén har lenge jobbet med urbane og rurale landskap knyttet opp mot historisk og kulturell identitet. De tar i sin Angle utgangspunkt i storindustrielt landbruk og bruken av sprøytemidler og genmodifiserte frø. Ved intensiv sprøyting tar det som kalles superugress og superinsekter over store landområder. Disse er resistente, svært hardføre og rasktvoksende arter. Jordbruks- og kjemikalieindustrien svarer med å bruke enda sterkere gifter i høyere doser. Resultatet i forlengelsen av dette er jord som ikke kan brukes, som igjen er en alvorlig trussel mot verdens matproduksjon. Worldwatch Institute hevder at landbruksområder på størrelsen med Frankrike allerede ligger brakk i USA. Alle bildene er hentet fra nettet og er koblet opp til nettsider med informasjon om problematikken.

Oppslag fra Mouna Karrays publikasjon Nobody will talk about us.

Mouna Karray – Nobody will talk about us

Karrays Angle består av fotografier tatt i ørkenområdene sørvest i Tunisia. Dette er områder fulle av mineraler, blant annet fosfor, som Tunisia er en av hovedleverandørene av på verdensbasis. Folkegrupper som har livnærte seg i dette området er totalt tilsidesatt og oversett av myndighetene. Området tømmes for verdier og jordsmonnet utarmes, uten at dette kommer de som bor der til gode. I dette landskapet har Karray iscenesatt en «kropp» uten identitet, som et gjentagende og forstyrrende element. På denne måten ønsker hun å sette fokus på deres usynlighet og gi dem en mulig stemme.

Oppslag fra Aglaia Konrads publikasjon Shaping Stones.

Aglaia Konrad – Shaping Stones

Konrad har i sitt fotografiske virke utviklet en særegen måte å dokumentere eskaleringen i global urbanisering. Hennes arkiv rommer tusenvis av bilder som omhandler infrastruktur og arkitektur, en nesten grenseløs samling som belyser forholdet mellom samfunn og sted. Bildene lar betrakteren være deltager i et scenario der skillelinjene flyter ut mellom det eldre og det nye, mellom arkitektur, natur, makt og symboler. I Shaping Stones sammenstiller hun funnet arkitektur med skapt arkitektur, anonyme bygninger med anerkjente, og ruiner fra antikken med moderne arkeologiske utgravninger. Ved å formalt likestille motsetningene, åpner hun et blikk inn i en eksistensiell og tidløs verden for betrakteren.

Angle 17-20.

DE FIRE PUBLIKASJONENE BLE LANSERT UNDER FOTOBOKFESTIVAL OSLO. SE HELE PROGRAMMET FOR FESTIVALEN HER. PUBLIKASJONSSERIEN ANGLE KAN KJØPES PÅ TRONSMOFOTOGALLERIET OG EN REKKE ANDRE UTSALGSSTEDER DER KUNSTBØKER SELGES.

Ønsker du å studere fotografi? Les mer om Oslo Fotokunstskole og søk skoleplass med løpende opptak gjennom sommeren for heltids- og deltidsstudium (kveld). Oslo Fotokunstskole er en fotoskole i Oslo for deg som ønsker å utforske dine kreative evner i et engasjerende og dynamisk miljø. Skolen ble etablert i 1989 og holder til i lyse og velutstyrte lokaler ved Alexander Kiellands Plass. Les mer om hvordan du kan starte din fotoutdanning på oslofotokunstskole.no.

Hold deg oppdatert ved å følge oss på Facebook.
Følg skolehverdagen på vår Instagram.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s