– Jeg ville lære mer om foto

Ønsker du å studere fotografi i kombinasjon med jobb eller annen utdanning? Oslo Fotokunstskole tilbyr deltidsstudium på kveldstid med oppstart i januar 2018. Vi har snakket med kursdeltaker Odd-Laurits Andreassen, som går på skolen for å få tid til å arbeide aktivt med foto, om hans erfaringer fra utdanningen:

Fotografi av Odd-Laurits Andreassen som er deltaker på Oslo Fotokunstskoles deltidsstudium.

Du er deltaker på Oslo Fotokunstskoles deltidsstudium på kveldstid. Hvorfor ønsket du å studere fotografi?

Etter mange år med fotografering som hobby, ønsket jeg å lære mer om kunstfoto. Jeg ville fokusere på innhold, budskap og uttrykk i fotografiet.

Hva var ditt forhold til fotografi før du meldte deg opp til skolens kveldsundervisning?

Jeg har hatt fotografering som hobby fra jeg var 14 år, og jobbet 10 år i fotobutikk. Så byttet jeg bransje og fotografering ble lagt på hylla, men etter mange år dukket trangen opp for fotografering igjen. Jeg bestemte meg for å gå fotoskole for å sikre at jeg satt av tid til å jobbe aktivt med fotografering, og at jeg fikk tilgang til kunnskap og fasiliteter som gjør det enklere å lære.

Fotografi av Odd-Laurits Andreassen som er deltaker på Oslo Fotokunstskoles deltidsstudium.

På kveldsstudiet følger dere skolens normale læreplan i 50% hastighet. Kan du fortelle noe hva du har lært så langt, og hva som har vært mest interessant? 

Vi har sett bilder fra noen hundre fotografer, gjort analyse av bilder, hatt foredrag og diskusjoner om hva som gjør at fotografier fenger, hva det er fotografen forteller eller viser, og hva som vi som betrakter oppfatter. Undervisningen i kunsthistorie og fotohistorie har vært veldig nyttig og gitt mer forståelse for hva kunst og kunstfoto kan være. Det som har vært mest interessant og spennende, er å lære om hvordan fotografiet kan benyttes til personlige uttrykk og formidling.

Fotografi av Odd-Laurits Andreassen som er deltaker på Oslo Fotokunstskoles deltidsstudium.

I tillegg til forelesninger og praktisk teknikkundervisning utvikler dere på kveldsstudiet egne prosjekter med veiledning fra skolens lærere, som er profesjonelle fotografer og kunstnere. Hva har du jobbet med av egne prosjekter så langt?

Jeg har jobbet med flere prosjekter. Et prosjekt som har vært veldige interessante og ganske krevende, er Gumoil teknikk på bark (næver). Gumoil er en teknikk der lysfølsom veske smøres på papir/flaten/objekt der man ønsker å ha bildet. Bildet overføres via et negativ eller digitalt negativ som legges inntil papir/flaten/objekt og belyses med UV lys. Å ha mulighet til å jobbe med andre materialer og teknikker enn man vanligvis forbinder med fotografi gjorde prosjektet både spennende og utviklende.

Fotografi av Odd-Laurits Andreassen som er deltaker på Oslo Fotokunstskoles deltidsstudium.

FØLG OG SE MER AV ODD-LAURITS ANDREASSENS BILDER PÅ INSTAGRAM. ØNSKER DU Å LÆRE MER OM FOTOGRAFI I KOMBINASJON MED JOBB ELLER ANNEN UTDANNING? LES MER OM OSLO FOTOKUNSTSKOLES DELTIDSSTUDIUM PÅ KVELDSTID, OG SØK OPPTAK FOR OPPSTART JANUAR 2018.

Ønsker du å studere fotografi? Les mer om Oslo Fotokunstskole og søk skoleplass for heltids- og deltidsstudium (kveld). Oslo Fotokunstskole er en fotoskole i Oslo for deg som ønsker å utforske dine kreative evner i et engasjerende og dynamisk miljø. Skolen ble etablert i 1989 og holder til i velutstyrte lokaler ved Alexander Kiellands Plass. Les mer om hvordan du kan starte din fotoutdanning på oslofotokunstskole.no.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s