Åpen dag på Oslo Fotokunstskole 08. mars

Har du lyst til å studere foto? Oslo Fotokunstskole ønsker velkommen til åpen dag med workshops, mulighet for portfolioreview, omvisning, studentutstilling, gratis mat, og panelsamtale mellom den legendariske rockefotografen Morten Andersen og fotograf-stjerneskuddet Maria Pasenau.

Under åpen dag blir det arrangert en rekke gratis workshops, blant annet i studiofotografering.

Torsdag 08. mars ønsker dere velkommen til åpen dag på Oslo Fotokunstskole, med et rikholdig program. Hva kommer til å skje på skolen denne dagen?

Dørene åpner kl. 12:00 med studentarbeider på utstilling og omvisning på skolen hvor de som er nysgjerrig kan ta en titt på rom og fasiliteter og få svar på spørsmål. Både enkeltpersoner, grupper og skoleklasser er hjertelig velkommen, ung, middelaldrende eller gammel. Man kan delta på deler av programmet eller flere deler, det som passer og interesserer.

Både skolens fulltids- og deltidsstudenter stiller ut fotografier, video og bøker. Noen søkere er usikre om de vil søke seg til skolens fulltidsstudium på dagtid eller deltids- studiet på kveld og kan gjennom et besøk på skolen finne mer ut av dette. Klokka 13:00 vil lærere og studenter på skolen holde fem forskjellige workshops hvor besøkende kan prøve seg på ulike sider ved fotografiet og boltre seg i skolens rom og utstyr. Klokka 16:00 blir det en presentasjon av skolen hvor også et knippe tidligere studenter vil vise egne arbeid og prate om tiden på OFKS.

Klokka 16:30 serveres suppe før vi setter i gang med portofolioreview kl. 17:00 – 18:00, med tre av skolens lærere som også er anerkjente kunstnere med lang erfaring i fotografiet. Her kan hvem som helst ta med egne arbeid og få tilbakemelding fra en profesjonell fotokunstner, noe som ikke er så enkelt å få mulighet til med mindre man er under utdanning.

Dagen avsluttes med en samtale mellom to anerkjente fotografer; Morten Andersen og Maria Pasenau, klokka 18:30. Oslo Fotokunstskole arrangerer jevnlig lignende samtaler med ulike aktører og av erfaring er det mange gjester som møter, så et tips er å være tidlig ute for å sikre seg en god plass. Det blir mulighet til forfriskninger og snacks fra klokka 18:00.

Maria Pasenau skal delta i en åpen samtale med Morten Andersen under åpen dag. Her med regissør Paul Tunge fra arrangementet «Do it Yourself» på Oslo Fotokunstskole i 2017.

I løpet av dagen skal det arrangeres en rekke workshops der deltakerne blant annet kan ta selvportrett med analogt storformatkamera, få prøve seg i mørkerom, fotografere i studio med mer. Må man melde seg opp på forhånd, og hva bør man ha av forkunnskaper for å delta i workshopene?

Det stilles ikke krav til forkunnskaper og det er bare å møte opp. Da workshopene varer fra kl. 13:00 – 16:00 er det også mulig å delta på flere. Mange er veldig nysgjerrige på analoge prosesser i fotografiet og dette er en anledning til et innblikk i dette. I studio vil deltakerne erfare å lyssette et portrett og på digital workshopen kan deltakerne printe sitt favoritt bilde fra mobiltelefonen opptil A3-størrelse, på skikkelig fotopapir. I tillegg er det en collagegruppe sammen med en anerkjent kunstner og en gruppe hvor det fotograferes med fargefiltre sammen med en profesjonell fotograf.

Bilde fra åpen dag i 2017.

På kvelden, fra 18:30-19:30 inviterer skolen til en åpen samtale mellom den legendariske Oslo- og rockefotografen Morten Andersen og fotograf-stjerneskuddet Maria Pasenau. Hva skal de to snakke om denne kvelden?

Dette er noe jeg gleder meg til! Begge har besøkt skolen tidligere men å høre disse prate sammen tror jeg vil bli interessant. De har flere likhetstrekk i og med at de har en fot i musikkmiljøet i forbindelse med fotografiet og beskrives gjerne med et rocka image, men de representerer ulike generasjoner og uttrykk.

Jeg har bedt de stille hverandre spørsmål de er nysgjerrige på relatert til hverandres arbeid og virke. Morten Andersen har vært fast gjesteforeleser på OFKS i snart 15 år og han er alltid fin og engasjerende å høre på. Maria deltok i fjor på vår Åpen dag i samtale med fire andre unge mennesker rundt temaet Do it Yourself (DIY) og er en ung, uredd og inspirerende person. Jeg er sikker på de har mye å prate om. Begge tenderer også slik jeg ser det mellom kunst og andre genre og representerer et friskt bidrag til fotokunstfeltet. De er med å bane vei for at en kunstner som arbeider kamerabasert også kan arbeide mot det kommersielle fotografiet. De har begge tydelig integritet og samtidig noe uhøytidelig ved seg som jeg tror appellerer til mange. Publikum gis også anledning til å kommentere eller stille deltakerne spørsmål.

Et av målene med åpen dag er at potensielle søkere til skolen kan stifte bekjentskap med skolen, menneskene som jobber der og utdanningen. Når er årets søknadsfrist, og hva ser dere etter når dere tar opp nye studenter?  

Årets søknadsfrist er 20. april men vi har løpende inntak og anbefaler derfor interesserte å søke allerede nå. Det kreves ikke forkunnskaper i fotografi for å søke, søkere sender inn fotografier de selv har tatt på det nivået de befinner seg, bilder de synes representerer noe ved dem selv eller bilder de synes er fine/interessante. Søkere skal også skrive en liten tekst om hvorfor de ønsker å studere fotografi. Vi er mest opptatt av motivasjon og arbeidsvilje. Søkere med mye erfaring kan søke seg inn på skolens andre år. Det hender vi får søkere til første året som vi anbefaler å starte andre året og det foregår en samtale med søkeren om dette. Søkere til andre året må også ofte vise flere arbeider før vi kan ta en avgjørelse.

Dersom det er ledige plasser etter søknadsfrist vil vi ta inn søkere også etter 20. april.

OSLO FOTOKUNSTSKOLE (WALDEMAR THRANESGATE 84, V/ALEXANDER KIELLANDSPLASS) ØNSKER VELKOMMEN TIL ÅPEN DAG TORSDAG 08. MARS. SE KOMPLETT PROGRAM I FACEBOOK-EVENT.

Ønsker du å studere fotografi? Les mer om Oslo Fotokunstskole og søk skoleplass for heltids- og deltidsstudium (kveld). Oslo Fotokunstskole er en fotoskole i Oslo for deg som ønsker å utforske dine kreative evner i et engasjerende og dynamisk miljø. Skolen ble etablert i 1989 og holder til i velutstyrte lokaler ved Alexander Kiellands Plass. Les mer om hvordan du kan starte din fotoutdanning på oslofotokunstskole.no.

 

 

En kommentar om “Åpen dag på Oslo Fotokunstskole 08. mars

  1. Tilbaketråkk: Maria Pasenau og Morten Andersen i samtale på OFKS | Oslo Fotokunstskoles blogg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s