Maria Pasenau og Morten Andersen i samtale på OFKS

Torsdag 08. mars skal fotolegenden Morten Andersen og stjerneskuddet Maria Pasenau ha en offentlig samtale på Oslo Fotokunstskole, under tittelen «Morten spør Maria / Maria spør Morten», i forbindelse med Åpen dag. Vi har snakket med Maria om hva hun ønsker å snakke om, og hvordan hun ble kjent med Morten gjennom en fotobok:

Foto: Maria Pasenau

Torsdag 08. mars skal du delta i en offentlig samtale med fotograf Morten Andersen under tittelen «Morten spør Maria / Maria spør Morten». Hva tenker du at dere kommer til å snakke om denne kvelden? 

Det som faktisk er litt gøy med dette konseptet er at jeg for noen år siden, da jeg selv var fotostudent, sendte mail til Morten og sa at jeg digga bildene hans og lurte på om vi kunne møtes. Så vi møttes på Fotogalleriet og jeg viste han en bok jeg hadde laget. Jeg husker han sa til meg at han syntes den var kul, men at ikke alle bildene trengte å være ut av fokus med lang lukkertid, og at jeg måtte jobbe litt mer med tittel, for det var viktig, haha. Siden den dagen har vi vært venner. Og nå får jeg endelig spurt han om alle de tingene jeg lurer på om arbeidene hans. Jeg har jo spurt han om mye før, men denne gangen har vi bedre tid og publikum, så dette blir spennende!

Foto: Maria Pasenau

Du har selv tatt en rekke bilder av musikere, og unge mennesker fra din egen omgangskrets. Hva er ditt forhold til Mortens bilder fra Oslos rockemiljø og subkulturer?

Ja, det stemmer, jeg har jobbet som in-house fotograf for ungdomskulturmagasinet Recens Paper, der de kun har med unge folk. Før det startet jeg også på et bokprosjekt (som aldri ble ferdig, lagt litt på hylla) der jeg tok bilde av Kids fra forskjellige steder. Cezinando har jeg også jobbet mye med og det er sykt gøy, men jeg har aldri følt meg som en bandfotograf, alle de jeg tar bilde av er som regel venner av meg.

Jeg har en haug av bøkene til Morten hjemme, de er veldig fine! Jeg blar støtt og stadig opp i de, og har selv byttet til meg det fineste bandbildet Morten har tatt: Hank von Helvete naken med en stor slange oppå seg. Jeg synes han er veldig inspirerende. Både bandbildene og andre prosjekter viser ett stor omfang av bilder, du ser han har jobbet mye, og det husker jeg var en av de første tingene han sa til meg også: bare ta masse bilder Maria! Han fikk meg til å samle på bildene mine, før var jeg veldig rastløs, jeg ville ha bildene ut med en gang. Nå viser jeg bare frem litt og samler på resten.

Foto: Maria Pasenau

Du deltar i disse dager i utstillingen «Troløse bilder» på Nasjonalmuseet, som utstillingens yngste bidragsyter. Hvordan oppleves det å ha bilder på utstilling i disse tradisjonstunge salene? 

Fantastisk! Endelig, jeg føler meg veldig heldig! Samtidig som jeg alltid har gått rundt på museer og tenkt at alle de kunstnerne som stiller ut på sånne steder er rike, haha – nå vet jeg i alle fall at det ikke stemmer.

Foto: Maria Pasenau

Du er også aktuell i den digitale utstillingen «Life Killed My Chihuahua» kuratert av Bjarne Melgaard og Recens-redaktør Elise By Olsen, på instagramkontoen til London-galleriet Galerie Thaddaeus Ropac, London (@thaddaeusropac). Hva viser du der?

Ja, det er veldig gøy! Da vi skulle starte hele dette prosjektet lå jeg sjuk med influensa, så jeg lå etter med å sende inn verker, men tok bilder, tegnet og skrev mens jeg var syk. Så noe av det jeg viser er fra den perioden, altså spesielt laget til utstillingen. Det er også noe fra arkivet. Men i alle bidragene har jeg holdt meg til ganske rolige bilder som er veldig personlige og såre.

Foto: Maria Pasenau

«MORTEN SPØR MARIA / MARIA SPØR MORTEN» FINNER STED PÅ OSLO FOTOKUNSTSKOLE (WALDEMAR THRANESGATE 84, V/ALEXANDER KIELLANDS PLASS) TORDAG 08. MARS 18:30-19:30, I FORBINDELSE MED ÅPEN DAG PÅ OSLO FOTOKUNSTSKOLE, MED FORFRISKNINGER OG SNACKS I BAREN. SE HELE PROGRAMMET FOR ÅPEN DAG HER, OG LES INTERVJU MED OFKS-REKTOR HANNE SOPHIE CLAUSSEN OM ALT SOM SKAL SKJE PÅ SKOLEN DENNE DAGEN.

Ønsker du å studere fotografi? Les mer om Oslo Fotokunstskole og søk skoleplass for heltids- og deltidsstudium (kveld). Oslo Fotokunstskole er en fotoskole i Oslo for deg som ønsker å utforske dine kreative evner i et engasjerende og dynamisk miljø. Skolen ble etablert i 1989 og holder til i velutstyrte lokaler ved Alexander Kiellands Plass. Les mer om hvordan du kan starte din fotoutdanning på oslofotokunstskole.no.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s