OFKS-studenter stiller ut under musikkfestival

Et utvalg studenter fra Oslo Fotokunstskole skal stille ut bilder under musikkfestivalen Piknik i Parken. Vi har snakket med arrangør Peer Osmundsvaag om kunsten i årets festival:

OFKS avgangsstudent Natasha Ferrantes bidrag til utstillingen under årets Piknik i Parken.

Når årets Piknik i Parken arrangeres 15.-17. juni i Frognerparken, foran Vigelandsmuseet, skal det i tillegg til musikkprogrammet også vises en utstilling med fotografi fra et utvalg studenter fra Oslo Fotokunstskole. Hvorfor ønsker dere å vise nettopp unge kunstnere?

Piknik i Parken har alltid vært en festival som som setter ferske band på plakaten, band som vi selv liker å høre på, i stedet for å gå for de store og etablerte navnene. I tråd med dette er det naturlig for oss å også trekke fram unge kunstnere, og vi tror at publikumet vårt ville sette pris på denne kombinasjonen, og vi håper på å kunne gjøre dette i mange år fremover.

OFKS førsteårsstudent Sara Abrahams bidrag til utstillingen under årets Piknik i Parken.

Piknik i Parken er først og fremst kjent som en musikkfestival, der årets headlinere er Susanne Sundfør, Phoenix og Mew. Hvorfor vil dere inkludere kunst i årets program? Og hvilke muligheter byr det på å vise kunst utendørs der folk ferdes, kontra inne i et galleri?

Vi vil at festivalen skal være en total kulturopplevelse, med topp musikk, god mat, vakre omgivelser, kunst og mye annet. Det er viktig at kunst vises også utenfor det klassiske kunstformatet, og at det er tilstede i mange deler av samfunnet. Det at festival er i og rundt Vigelandsmuseet, en bastion av kunst, gjør at det nesten hadde vært rart hvis vi ikke innlemmet kunst i programmet vårt.

OFKS førsteårsstudent Hilde Sollis bidrag til utstillingen under årets Piknik i Parken.

I tillegg til utstillingen med utvalgte studenter fra Oslo Fotokunstskole skal dere også ha en utstilling med tidligere Oslo Fotokunstskole student Martine Stenberg i Borggården til Vigelandsmuseet. Hva går dette ut på?

Vi kommer til å ha konserter i Borggården, slik vi alltid har. Dette er kanskje det fineste scenen vår, og akustikken der inne er helt magisk. Nytt av året er at festivalen også kommer til programmere kunst i Borggården, i tillegg til en kortfilmfestival inne i museet fredag og lørdag.

OFKS kveldsskolestudent Lucy Hermoza Rigals bidrag til utstillingen under årets Piknik i Parken.

Hva gleder du deg selv mest til med årets festival?

Åh – det er mye! Men blant konsertene som jeg gleder meg mest til er Joep Beving på fredag, det tror jeg blir meget stemningsfylt. Også gleder jeg meg veldig til Rhye og Cigarettes After Sex på lørdagen, og Jacob Banks på søndag.

OFKS avgangsstudent Christine Bouchés bidrag til utstillingen under årets Piknik i Parken.

STUDENTER FRA OSLO FOTOKUNSTKOLE STILLER UT UNDER ÅRETS PIKNIK I PARKEN 15. – 17. JUNI. FØLGENDE STUDENTER DELTAR I UTSTILLINGEN: CHRISTINE BOUCHE, FAY MICHELLE SNEEN, HILDE SOLLI, LUCY HERMOZA RIGAL, NATASHA FERRANTE, NORA SAVOSNICK, SARA ABRAHAM OG STORM PEDERSEN.

Ønsker du å studere fotografi? Les mer om Oslo Fotokunstskole og søk skoleplass for heltids- og deltidsstudium (kveld). Oslo Fotokunstskole er en fotoskole i Oslo for deg som ønsker å utforske dine kreative evner i et engasjerende og dynamisk miljø. Skolen ble etablert i 1989 og holder til i velutstyrte lokaler ved Alexander Kiellands Plass. Les mer om hvordan du kan starte din fotoutdanning på oslofotokunstskole.no.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s