Fordyp deg i foto ved siden av jobb eller studier

Har du lyst til å lære mer om fotografi, ved siden av jobb eller andre studier? Oslo Fotokunstskoles deltidsstudium høsten 2018 er spesialtilpasset deg som jobber eller studerer på dagtid. Vi har snakket med klassestyrer Mathias Skaset om studietilbudet:

På Oslo Fotokunstskoles deltidsstudium lærer du både analog og digital fotografi.

Du er klassestyrer og lærer på Oslo Fotokunstskoles deltidsstudium på kveldstid. Hva lærer deltakerne på dette studiet?

Deltidsstudiet introduserer studentene til et mangfold av ulike fotografiske teknikker og arbeidsmåter. Studentene lærer alt fra det klassiske analoge fotografiet til det moderne digitale. Studiet er både omfattende og innholdsrikt, noe som gir hver og én muligheten til å finne frem til sin egen særegne fotografiske identitet.

I undervisningen jobber vi blant annet med fremkalling av film, arbeid på mørkerom, studio, lyssetting, scanning, digital bearbeiding og printing. Vi arrangerer også studieturer, ekskursjoner, utstillinger og andre faglige arrangementer i og utenfor skolen.

Men når alt kommer til alt så tror jeg det viktigste og mest verdifulle man lærer i løpet av utdanningen, er å bli bedre kjent med seg selv som fotograf og bli sikrere i sitt eget håndverk.

Klassestyrer Mathias Skaset fra undervisning på location. Foto: Malgorzata Aulejtner

Hva kreves det av forkunnskaper og motivasjon for å starte på deltidsutdanningen?

Utdanningen forutsetter ingen forkunnskaper. Det viktigste er at man er motivert til å lære og utfordre seg selv. Enten man kan mye fra før eller veldig lite vil det alltid være noe man kan lære eller jobbe videre med. Derfor er ikke utdanningen rettet mot et spesifikt kunnskapsnivå. Vi prøver heller å tilrettelegge undervisningen slik at alle har mulighet til å utvikle seg videre.

Fotografering og lyssetting i gruppe i skolens studio. Foto: Małgorzata Aulejtner

Hvem er deltakerne på undervisningstilbudet? Er undervisningen lagt opp til at det er mulig å kombinere med jobb eller andre studier?

Studiet er spesielt tilpasset dem som enten jobber eller studerer på dagtid, men som allikevel har lyst til å lære mer om fotografi. Til nå har studentene bestått av en veldig fargerik og blandet gruppe mennesker. Vi har både folk i full jobb og folk som studerer eller går på skole. Vi har både norske og utenlandske studenter i alle aldre. Jeg synes det gjør studiemiljøet veldig spennende og variert å være i en gruppe med så mange forskjellige bakgrunner. Det som knytter oss sammen er interessen for fotografiet.

Mye av undervisningen gjøres via praksis med kyndig veiledning av skolens lærere. Her fra undervisning i et av skolens mørkerom.

Gjennom skoleåret jobber studentene med å utvikle egne fotoprosjekter, kan du si noe om de ulike oppgavene/prosjektene som studentene skal gjennom?

Oppgavene er lagt opp slik at studentene får et omfattende innblikk i mulighetene som ligger i fotografiet. Man får mulighet til å bryne seg på en rekke ulike sjangere, arbeidsmåter og teknikker. Allikevel er oppgavene såpass åpne at alle har mulighet til å gjøre hver oppgave til sin egen og finne sin egen vei inn i hvert tema. Studentene får blant annet jobbe med temaer som portrett, arkitektur, iscenesettelse, stilleben og alternative fototeknikker.

En viktig del av arbeidet består av å diskutere prosjekter og bilder i undervisningen, slik at man får et bevisst forhold til hva man gjør og hvorfor man gjør det på akkurat den måten. Gjennom prosjektene får studentene veiledning av lærerne og hjelp med praktiske og tekniske utfordringer i arbeidet. På denne måten blir alle utfordret til å stadig lære nye ting og gå et sted videre i prosessen.

Fra faglig arrangement med fotografene Maria Pasenau (t.v.) og Morten Andersen i samtale. Foto: Małgorzata Aulejtner

OSLO FOTOKUNSTSKOLE TILBYR DELTIDSUTDANNING I FOTOGRAFI MED OPPSTART UKE 34. LES MER OM UTDANNINGEN OG SØK OPPTAK PÅ OSLOFOTOKUNSTSKOLE.NO I DAG

Ønsker du å studere fotografi? Les mer om Oslo Fotokunstskole og søk skoleplass for heltids- og deltidsstudium (kveld). Oslo Fotokunstskole er en fotoskole i Oslo for deg som ønsker å utforske dine kreative evner i et engasjerende og dynamisk miljø. Skolen ble etablert i 1989 og holder til i velutstyrte lokaler ved Alexander Kiellands Plass. Les mer om hvordan du kan starte din fotoutdanning på oslofotokunstskole.no.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s