Åpen skole på KHiO

KHiO inviterer til åpen skole for søkere og andre interesserte. Vi har snakket med rektor Jørn Mortensen om programmet og om hvorfor du bør studere ved forberedende skoler som Oslo Fotokunstskole hvis du vil gjennom KHiOs trange nåløye:

Torsdag 13.12. og fredag 14.12. inviterer KHiO til åpen skole. Foto: KHiO

Torsdag og fredag 13. og 14. desember arrangerer dere åpen skole for fremtidige søkere og andre interesserte. Hva står på programmet denne dagen for søkere som er interessert i å utdanne seg innen visuell kunst hos dere?

Programmet er ganske omfattende med presentasjoner av alle avdelinger og aktiviteter som setter fokus på kjernevirksomheten i de ulike studieprogrammene. For avdelingene Kunstakademiet, Kunst og Håndverk og Design viser jeg til programmet her: http://khio.no/events/657.

Det er en trangt nåløye å komme inn på KHiO. Hva ser dere etter når dere tar opp nye kunststudenter?

Når vi tar opp studenter er det litt ulike kvaliteter vi leter etter, avhengig av hvilket program vi snakker om. For bachelorprogrammet i billedkunst legges det vekt på motivasjon, egnethet for dette studiet, potensiale og tidligere erfaring. Man blir først vurdert på arbeider som sendes inn, deretter er det praktiske prøver på skolen og intervjuer. Til bachelorprogrammet i medium- og materialbasert kunst er kriteriene som vurderes kunstneriske forkunnskaper, motivasjon, kunstnerisk modenhet og utviklingsevne, analytisk, visuell interesse og forståelse samt refleksjons- og formuleringsevne. Dette opptaket er også todelt.

Torsdag 13.12. og fredag 14.12. inviterer KHiO til åpen dag. Foto: KHiO

Er det en fordel å ha gått på forberedende kunstskoler som Oslo Fotokunstskole? Hvor stor andel av studentene som blir tildelt studieplass kommer fra slike forskoler?

Det er definitivt en fordel å ha gått på en forberedende kunstskole. Når man ser på kriteriene så ser man at de forberedende kunstskolene styrker de kvalitetene som blir vektlagt ved opptak til begge programmene jeg har nevnt. Jeg har ikke tall på hvor mange som har gått på forberedende skole, men vi vet at langt de fleste som kommer inn har slik bakgrunn.

Rektor Jørn Mortensen på KHiO ønsker velkommen til Åpen skole.

Har du noen råd og tips til håpefulle søkere som skal fylle ut sine første søknader til opptak på KHiO eller andre kunstskoler?

Rådet er å snakke med andre som har kommet inn. Hva gjorde de og hva la de vekt på.

KUNSTHØGSKOLEN I OSLO INVITERER ALLE INTERESSERTE TIL ÅPEN SKOLE TORSDAG 13.12. KL. 09:00-23:00 OG FREDAG 14.12. KL. 10:00-20:00. SE SKOLENS HJEMMESIDE FOR DETALJERT PROGRAM. HVIS DU ØNSKER Å STUDERE PÅ KHiO ELLER ANDRE KUNSTHØYSKOLER ER DET EN FORDEL Å FØRST STUDERE VED FORBEREDENDE KUNSTSKOLER SOM OSLO FOTOKUNSTSKOLE. LES MER OM VÅRT STUDIETILBUD HER OG LES INTERVJU FRA 2017 DA HELE SYV AV VÅRE STUDENTER BLE TILDELT STUDIEPLASS VED KHiO.

Ønsker du å studere fotografi? Les mer om Oslo Fotokunstskole og søk skoleplass for heltids- og deltidsstudium (kveld). Oslo Fotokunstskole er en fotoskole i Oslo for deg som ønsker å utforske dine kreative evner i et engasjerende og dynamisk miljø. Skolen ble etablert i 1989 og holder til i velutstyrte lokaler ved Alexander Kiellands Plass. Les mer om hvordan du kan starte din fotoutdanning på oslofotokunstskole.no.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s