Helgekurs i digital og analog foto på OFKS

Ønsker du å lære mer om digital eller analog foto? Oslo Fotokunstskole tilbyr helgekurs i mørkerom, portrettfotografi og digital fotografi de kommende månedene, både for nybegynnere og viderekomne. Vi har snakket med fotograf og OFKS-lærer Aurora Romano om de kommende kursene:

Oslo Fotokunstskole tilbyr kurs i analog og digital fotografi,

Du skal holde en rekke helgekurs i analog og digital fotografi på Oslo Fotokunstskole de kommende månedene. Hvem er disse kursene for?

Kursene i analog fotografi er for alle, også for de som ikke har forkunnskap innen fotografi, og det samme gjelder for ”crash course” i digital fotografering. For portrettkurset derimot anbefales at man har noe forkunnskap om grunnleggende fotografi, hvilket også gjelder for del 1 av kurset om digital etterbehandling av bilder i Photoshop. Del 2 Photoshop tar utgangspunkt i at man allerede har kjennskap til og noe erfaring med programvaren.

Første kurset på programmet er et helgekurs i portrettfotografering 08.-10. mars. Kan du fortelle litt om hva som skal skje på dette kurset?

Vi vil utforske portrettet, blant annet hvordan man setter det perfekte lyset, hvordan velge bakgrunn og hvordan man samhandler med modellen. I kurset blir dette gjort ved å ta flere portretter, både i studio og utendørs, med og uten profesjonelt fotografisk utstyr. Jeg kommer også til å gå gjennom hvordan man redigerer portretter i Adobe Lightroom, hvilket er et veldig nyttig verktøy.

I kursene om analog fotografi vil deltakerne lære å fremkalle egen film og å lage bilder i mørkerommet.

Oslo Fotokunstskole er kjent for å tilby undervisning i analog fotografi, og du skal holde to egne kurs med fokus på analog foto. Hva kommer deltakerne til å lære på disse kursene?

De to analoge kursene er utformet for å bringe deltakerne tilbake til det analoge fotografiets ”golden years”. På kurset skal vi eksponere en filmrull, framkalle den og produsere unike og håndlagede bilder i mørkerommet. Kurset vil også ha fokus på hvordan man får en god arbeidsflyt i mørkerommet, hvilket er svært nyttig for deltakere som vil arbeide med analog fotografi i egne prosjekter senere.

I kursene om Photoshop vil deltakerne lære om arbeidsflyt og verktøy for digital etterbehandling av bilder.

Det skal også arrangeres kurs for folk som ønsker å lære mer om digital fotografering, i form av et begynnerkurs i digital foto og to egne kurs om photoshop. Kan du fortelle litt om innholdet i disse kursene?

Det digitale «kræsjkurset» for nybegynnere tar sikte på å lære deltakerne å se med et «fotografisk øye» og hvordan man identifiserer og gjenkjenner de beste omstendighetene for å lage et godt bilde. Kursholder tar utgangspunkt i deltakernes egne digitale kamera og gir veiledning i bruken av det. Dette vil struktureres rundt en fire timers læringsøvelse, der vi skal ta bilder sammen med et særlig fokus på grunnleggende innføring i enkel bruk av kameraet teknisk, komposisjon, lys og farger.

Det første Photoshop-kurset er utviklet for nybegynnerfotografer som ønsker å ta bildene sine til neste nivå ved å lære grunnleggende ferdigheter i digital bilderedigeringsprogramvare, enten det er til kunstnerisk eller kommersiell bruk. Ingen tidligere kunnskaper kreves.

Det andre Photoshop-kurset er på et mer avansert nivå og er for fotografer som allerede har grunnleggende kjennskap programvaren, men som ønsker å utnytte alle fordelene ved å jobbe med høyoppløselige bilder og produsere effekter eller uttrykk som ikke kan oppnås kun med kamera.

LES MER OM KURSTILBUDET PÅ OSLOFOTOKUNSTSKOLE.NO OG MELD DEG OPP I DAG. 

Ønsker du å studere fotografi? Les mer om Oslo Fotokunstskole og søk skoleplass for heltids- og deltidsstudium (kveld). Oslo Fotokunstskole er en fotoskole i Oslo for deg som ønsker å utforske dine kreative evner i et engasjerende og dynamisk miljø. Skolen ble etablert i 1989 og holder til i velutstyrte lokaler ved Alexander Kiellands Plass. Les mer om hvordan du kan starte din fotoutdanning på oslofotokunstskole.no.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s