Åpen dag på Oslo Fotokunstskole

Onsdag 06. mars inviterer Oslo Fotokunstskole til åpen dag med workshops, åpen forelesning med Mikkel McAlinden og gratis suppe laget på skolens hemmelige oppskrift. Vi har snakket med rektor Hanne Sophie Claussen om hva som skal skje på skolen denne dagen:

Åpen dag på Oslo Fotokunstskole.

Onsdag åpner Oslo Fotokunstskole dørene for alle som er interessert i å bli bedre kjent med skolen. Kan du nevne noen av høydepunktene for hva som står på programmet denne dagen og kvelden?

Høydepunktene er mange. Men jeg vil nevne suppa som skal serveres kl. 17:00, som er laget etter den samme oppskriften år etter år fordi den er så god! Hele dagen er det mulighet til å gå fra workshop til workshop – men først og fremst vil det være mulig å prate med skolens ansatte og studenter, samt til å se hele skolen. Det er masse fotografier utstilt av studentene overalt på skolen og det vises videoarbeid i et eget filmrom. Programmet varer fra 12:00 – 20:00, både dagskolen og deltidsstudiet på kveld har utstilling og er representert. Mikkel McAlinden sin selvpresentasjon vil jeg også anbefale alle å få med seg!

Fra åpen dag i 2018, hvor fotobøker som er laget av studentene ble stilt ut. Foto: Malgorzata Aulejtner

Det er blant annet mulighet til å delta i en rekke gratis workshops denne dagen. Kan du fortelle kort om hva som skal skje på de ulike workshopene? Er man nødt til å melde seg på i forkant, eller kan man bare møte opp?

Man møter bare opp og går dit det er ledig. Man kan velge å ta et selvportrett med analogt storformatkamera i studio og få det fremkalt i mørkerommet, få printet ut et bilde fra eget mobilkamera på en storformatprinter, arbeide med collage sammen med fotokunstner Jenny Rydhagen, arbeide i mørkerom med fotogram eller fotografere med pinholekamera.

Fra åpent kveldsarrangement under åpen dag 2018 med fotografene Maria Pasenau og Morten Andersen. Foto: Malgorzata Aulejtner

På kvelden inviterer dere til gratis forelesning med Mikkel McAlinden, en av Norges mest profilerte kunstfotografer. Kan du fortelle litt om dette kveldsarrangementet?

Mikkel McAlinden er en betydningsfull og spennende kunstner, både når det gjelder hans kunstneriske arbeid men også å høre ham prate. Han er sjarmerende, egenartet og kunnskapsrik. Han vil prate i litt over en time og vise egne arbeid. Han har vært tilknyttet Oslo Fotokunstskole som gjestelærer fra tid til annen i 25 år nå. For de som aldri har hørt hans selvpresentasjon anbefaler vi dette på det varmeste.

Fra studentutstillingen under åpen dag 2018. Foto: Malgorzata Aulejtner

Åpen dag på OFKS er en gyllen anledning for potensielle søkere til skolen til å stifte bekjentskap med skolen og lærerne som jobber. Når er årets søknadsfrist, og hva ser dere etter når dere tar opp nye studenter?

Nå har skolen også en ny linje det går an å søke seg til i tillegg til fotografilinjen, en ettårig Film og videolinje. Søknadsfristen er 24 april for begge linjene, og det samme gjelder for deltidsstudium som foregår på kveldstid.

Som ved de fleste studier er det motiverte, pliktoppfyllende og arbeidsomme studenter vi ønsker oss! Det kan vi ikke nødvendigvis lese ut fra en søknad og søknadsteksten er her viktig.

Vi spør også om hvorfor de ønsker studere hos oss og da ser vi etter hvorvidt søkere har en bevissthet om hva slags skole vi er. De fleste søkere kjenner noen som har gått på skolen tidligere og da vet de også mye om skolen. For de som ikke kjenner til skolen er det lurt å sette seg inn i dette – eller komme og besøke oss!

Søkerne sender fem visuelle arbeid og skriver om disse. Ut fra disse ser vi mer av talentet og erfaringen i å arbeide visuelt. Ofte stemmer dette med hverandre, at motivasjon og arbeidskapasitet henger sammen med talent og erfaring. Men det er ikke krav om verken forkunnskap eller studiekompetanse, og studentene kan ha ulike erfaringer som ressurser. Noen har teknisk kunnskap mens andre har ikke det, men har arbeidet visuelt i andre medier eller har et ønske om å utforske foto eller filmmediet som er vel så verdifullt.

OSLO FOTOKUNSTSKOLE HAR ÅPEN DAG I SKOLENS LOKALER (WALDEMAR THRANESGATE 84)  FRA 12:00 – 20:00 ONSDAG 06.03. SE HELE PROGRAMMET I ARRANGEMENTETS FACEBOOK-EVENT.

Ønsker du å studere fotografi? Les mer om Oslo Fotokunstskole og søk skoleplass for heltids- og deltidsstudium (kveld). Oslo Fotokunstskole er en fotoskole i Oslo for deg som ønsker å utforske dine kreative evner i et engasjerende og dynamisk miljø. Skolen ble etablert i 1989 og holder til i velutstyrte lokaler ved Alexander Kiellands Plass. Les mer om hvordan du kan starte din fotoutdanning på oslofotokunstskole.no.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s