Henie Onstad satser på unge fotografer

Henie Onstad kunstsenter skal starte et nytt talentprogram for ungdom som vil utvikle seg som fotografer. Vi har snakket med formidlingsleder Camilla Sune om hvem satsningen er for og hva de unge fotografene skal gjennom:

Henies Onstads nye talentutviklingsprogram for ungdom mellom 16-19 år har søknadsfrist 12. april. Illustrasjonsfoto: Øystein Thorvaldsen/Henie Onstad Kunstsenter 2017.

Henie Onstad kunstsenter er i ferd med å starte et helt nytt ett-årig talentutviklingsprogram for unge fotografer. Hvem er dette programmet for, og hvor mange unge fotografer kan delta?

«Unge fotografer på Henie Onstad Kunstsenter» retter seg mot ungdom i alderen 16-19 år som har ønske om å fordype seg i det fotografiske feltet og som ser for seg en videre utdannelse innen fotografi. Henie Onstad ser for seg 8-10 unge fotografer.

Programmet tar for seg hele den praktiske prosessen rundt å skape fotografier, blant annet gjennom mørkeromsopplæring i samarbeid med Oslo Fotokunstskole. Kan du si litt om hva deltakerne i programmet skal gjennom?

De unge fotografene vil få et innblikk i fotohistorien hvor de skal møte og jobbe sammen med mentorer som er kunstnere og fotografer. De har sine spesialfelt innenfor tema landskap, dokumentar fotografi og nye sosiale medier. De unge fotografene skal få innføring i å jobbe analogt med fremkalling av film og mørkeromsteknikk. Studiereise vil det også bli hvor vi skal besøke andre institusjoner. Hvert år avsluttes programmet med en utstilling på Henie Onstad Kunstsenter der de unge fotografene lærer mer om hva en utstilling gjør. Her vil de få møte vår egen fotokurator og kuratorer på huset versus Melk galleri.

Deltakerne skal blant annet følges av en mentor og få møte profesjonelle kunstnere. Hvem skal de unge fotografene jobbe med?

Jeg kan dessverre ikke si hvem de skal jobbe med på nåværende tidspunkt, da vi holder på med å skrive samarbeidsavtaler med de aktuelle deltakerne. Når dette er klart vil vi annonsere dette.

Når er det søknadsfrist og hvordan søker man?

Søknadsfrist 12. april for opptak til 2019/20, og søknadsinformasjon finnes her.

«UNGE FOTOGRAFER PÅ HENIE ONSTAD KUNSTSENTER» ER DEL AV PILOTPROSJEKTET TALENT NORGE JUNIOR. SATSNINGENS UNDERVISNING I MØRKEROM SKJER I SAMARBEID MED OSLO FOTOKUNSTSKOLE. LES MER OM TALENTPROGRAMMET OG SØK PLASS I DAG.

Ønsker du å studere fotografi eller vil du studere eksperimentell film? Les mer om Oslo Fotokunstskole og søk skoleplass for heltids- og deltidsstudium (kveld). Skolen tilbyr undervisning i de to linjene «fotografi» og «film og video». Skolen tilbyr også fotokurs. Oslo Fotokunstskole er en fotoskole i Oslo for deg som ønsker å utforske dine kreative evner i et engasjerende og dynamisk miljø. Skolen ble etablert i 1989 og holder til i velutstyrte lokaler ved Alexander Kiellands Plass. Les mer om hvordan du kan starte din fotoutdanning eller filmutdanning på oslofotokunstskole.no.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s