Møter mellom arkitektur og fotografi

I et samarbeid mellom arkitektkontoret Mad og Oslo Fotokunstskole har studenter fra skolen fotografert og tolket bygninger som Mad har tegnet. Nå vises resultat i en utstilling på Factory Tøyen. Vi har snakket med Kamila Loba fra Mad om samarbeidsprosjektet:

Studentbidrag til samarbeidsprosjektet mellom arkitektkontoret Mad og Oslo Fotokunstskole. Grunnet anonym juryering av konkurransen opplyses ikke fotografens navn før juryarbeidet er avsluttet.

Dere har invitert studenter på Oslo Fotokunstskole til å tolke ulike bygg som Mad har utformet. Kan du si noe om dette samarbeidet og bildene som studentene har levert?

Samarbeidet med Oslo Fotokunstskole har vist seg å overgå alle forventninger. Engasjementet som har oppstått på bakgrunn av konkurransen som ble utlyst for studentene har inspirert oss til å fortsette i denne retningen. For at vi skal bli bedre må vi tørre å utfordre oss selv. Bildene som studentene har levert viser byggene til Mad slik vi ikke har sett dem før. Dette er gledelig da det var ønsket resultat!

Studentbidrag til samarbeidsprosjektet mellom arkitektkontoret Mad og Oslo Fotokunstskole. Grunnet anonym juryering av konkurransen opplyses ikke fotografens navn før juryarbeidet er avsluttet.

Onsdag 15. mai 16:00 stiller dere ut alle bidragene på Factory Tøyen, en 100 år gammel tekstilfabrikk som dere har omgjort til et «coworking space» for personer i kreative yrker. Hva skal skje denne kvelden? Og hvordan melder man seg på arrangementet?

Denne kvelden hyller vi samarbeidet mellom kreative fag! Studentene på Oslo Fotokunstskole har tatt bilder av prosjekter Mad har tegnet. Arrangementet er ikke kun rettet mot arkitekter og fotografer. Det er rettet mot alle som er interessert i kreative fag, kunst og lignende. Mange deltar også for å tilbringe tid med kollegaer, tidligere kollegaer eller venner. Rammene for utstillingen, Factory Tøyen, er uten tvil en begivenhet i seg selv. Det er viktig å melde seg på via linken på Facebook-arrangementet. Det holder ikke å trykke på «skal» på Facebook.

Studentbidrag til samarbeidsprosjektet mellom arkitektkontoret Mad og Oslo Fotokunstskole. Grunnet anonym juryering av konkurransen opplyses ikke fotografens navn før juryarbeidet er avsluttet.

Arkitektur og fotografi er nært knyttet sammen, og ofte opplever vi bygninger gjennom fotografier og digitale rendringer lenge før vi opplever selve byggene. Hva var det som gjorde at dere ville sette fokus på nettopp samspillet mellom fotografi og arkitektur?

Arkitekter har alltid en visjon bak det som designes. Dette kan gjelde byggets form, fasade eller detaljering. Arkitekter omskaper visjoner om til noe reelt. Noen ganger lykkes det, andre ganger er det vanskeligere å se igjen visjonen. På samme måte har fotokunsten en egen historiesyklus. Det øyet faktisk ser er ikke nødvendigvis det objektivet klarer å fange opp. Grunnene bak dette kan være tekniske faktorer, men i like stor grad kan det handle om det fotografen ønsker å vise. I tillegg til dette farges hver opplevelse av arkitektur eller fotografi av personlig bakgrunn, stil og alder.

Disse tankene var bakgrunnen for konkurransen og påfølgende utstilling. Vi tror på at nysgjerrighet for andre kreative fag kun kan bidra til inspirasjon, spennende samtaler og samarbeid.

Studentbidrag til samarbeidsprosjektet mellom arkitektkontoret Mad og Oslo Fotokunstskole. Grunnet anonym juryering av konkurransen opplyses ikke fotografens navn før juryarbeidet er avsluttet.

I forbindelse med utstillingen på Factory Tøyen skal det utropes heldige vinnere av konkurransen. Hvem er i juryen som har gått gjennom bidragene?

Vinnerne kåres av en sterk jury med tett tilknytning til fotografi og/eller arkitektur. Vidar Knudsen, partner og arkitekt fra Element Arkitekter er anerkjent som fotospesialist og forkjemper. Det har vært viktig for oss å ta med i hvert fall en person som i tillegg til interesse for fotografi er en arkitekt. Videre har vi vært heldige å få med Marte Garman, fotograf som blant annet har tatt bilder for flere av de store norske arkitektbedriftene. Fotografiene hennes har blant annet blitt publisert i Designboom, Arch Daily og The New York Times. Sist men ikke minst har vi fått med en lærer fra Oslo Fotokunstskole, Aurora Romano, og Henrikke Rustad som er en tidligere student på skolen. Vi er fornøyde med denne sammensetningen som uten tvil vil føre til gode diskusjoner på veien til å kåre en vinner.

RESULTATET AV SAMARBEIDET MELLOM ARKITEKTKONTORET MAD OG OSLO FOTOKUNSTSKOLE VISES PÅ FACTORY TØYEN ONSDAG 15. MAI 16:00-20:00. LES MER OM ARRANGEMENTET PÅ FACEBOOK-EVENT OG MELD DEG PÅ HER.  

Ønsker du å studere fotografi eller vil du studere videokunst og film? Les mer om Oslo Fotokunstskole og søk skoleplass for heltids- og deltidsstudium (kveld). Skolen tilbyr undervisning i de to linjene «fotografi» og «film og video». Skolen tilbyr også fotokurs. Oslo Fotokunstskole er en fotoskole i Oslo for deg som ønsker å utforske dine kreative evner i et engasjerende og dynamisk miljø. Skolen ble etablert i 1989 og holder til i velutstyrte lokaler ved Alexander Kiellands Plass. Les mer om hvordan du kan starte din fotoutdanning eller filmutdanningpå oslofotokunstskole.no.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s