K4 – en plattform for nye stemmer innen video

Visningsrommet K4 tar sikte på  å vise en ny generasjon med kunstnere som jobber med bevegelige bilder. Vi har snakket med Lesia Vasylchenko fra K4 som til helgen er vertskap for et videoprogram med nåværende og tidligere OFKS-studenter:

Videostill fra verk av OFKS eks-student Bjørnar Sira, som gikk ut fra bachelorprogrammet på Kunstakademiet i Oslo i vår. Se videoen på K4 til helgen.

Hva slags galleri er K4, hva arbeider dere for og hvem er målgruppen?

K4 gallery is an artist-run gallery space for video art and moving image. It’s a platform for young video artists and filmmakers, who are engaged in reflective critical discourse with visual culture and exploring emerging socially engaged topics. Since the fall 2016 K4 gallery has been functioning in a black box format and has exhibited Maria Pasenau, Sandra Mujinga, Kornelia Remø Klokk, Tokyo Twins, Yafei Qi, Ilavenil Jayapalan, TBA, Karen Nikgol, Synnøve Sizou G. Wetten, and others.

Stillbilde fra verk av OFKS eks-student Henrikke Gedde Rustad, som er student på Kunstakademiet i Oslo og universitet i Oslo. Se verket på K4 til helgen.

Hvorfor ønsker dere å være vertskap for videoarbeidene til nåværende og tidligere studenter på Oslo Fotokunstskole nå til helgen?

The aim of K4 is to showcase new voices, to establish the new generation of video makers and to create the discourse around the future of moving image as a medium. For example, in October we are going to showcase a group exhibition with video works by art students from the Bergen National Art Academy. As a result of a discussion-based seminar «Practicing identity», where the participants discussed their practices from an identity perspective, curators Lars Korff Lofthus and Bjørn Hatterud are going to present a selection of video works at K4 gallery. The contributors will reflect on themes concerning gender, sexuality, mental health, and the sense of not belonging. By hosting OFKS student’s works, we want to support upcoming artists and to create an opportunity to exhibit in the gallery space, to showcase their first video works.

Stillbilde fra video av OFKS-student Ingve Ottesen. Verket vises på K4 til helgen.

K4 ER VERTSKAP FOR ET VIDEOPROGRAM MED NÅVÆRENDE OG TIDLIGERE OFKS-STUDENTER TORSDAG OG FREDAG 13. – 14. JUNI KL 16:00 – 20:00, OG LØRDAG 15.06. KL 11:00 – 20:00. VISNINGENE FINNER STED PARALLELT MED SKOLENS DELTAKELSE PÅ PiPFEST. LES MER OM SKOLENS ØVRIGE DELTAKELSE I FESTIVALPROGRAMMET HER.

Ønsker du å studere fotografi eller vil du studere videokunst og film? Les mer om Oslo Fotokunstskole og søk skoleplass for heltids- og deltidsstudium (kveld). Skolen tilbyr undervisning i de to linjene «fotografi» og «film og video». Skolen tilbyr også fotokurs. Oslo Fotokunstskole er en fotoskole i Oslo for deg som ønsker å utforske dine kreative evner i et engasjerende og dynamisk miljø. Skolen ble etablert i 1989 og holder til i velutstyrte lokaler ved Alexander Kiellands Plass. Les mer om hvordan du kan starte din fotoutdanning eller filmutdanningpå oslofotokunstskole.no.

En kommentar om “K4 – en plattform for nye stemmer innen video

  1. Tilbaketråkk: OFKS på K4 og PiPfest | Oslo Fotokunstskoles blogg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s