OFKS på K4 og PiPfest

Under årets PiPfest skal Oslo Fotokunstskole stille med mobilt mørkerom for festivalgjester, stille ut fotografier på festivalområdet og vise videokunst fra studenter på galleri K4 et steinkast unna. Vi har snakket med OFKS-rektor Hanne Sophie Claussen om hva som skal skje under årets festival i Sofienbergparken:

OFKS-rektor Hanne Sophie & Baltus, fotografert med samme direkt-positiv teknikk som skal publikum kan fotograferes med under årets PiPfest.

For andre år på rad skal Oslo Fotokunstskole vise kunst under musikkfestivalen PiPfest. Hva skal skje på festivalområdet i år?

Skolen stiller ut fotografier fra årets studenter inne på parkområdet, ni studenter viser arbeid og det er håndplukkede bilder for PIP festens fantastiske energi. Og i år skal vi også ta med oss et mobilt mørkerom! Vi installerer et «ute-studio» og publikum på PIP kan komme og få tatt portrett av seg selv av profesjonelle fotografer i sort/hvitt på et spesielt papir som vi fremkaller i mørkerommet umiddelbart. Det blir vakre bilder på papir med et gammeldags slør som jeg tror gjestene vil sette pris på å ta med seg hjem i dagens digitale og glossy billedverden! En kan ta bilder alene, sammen med en god venn, kjæreste eller barnet sitt. Oslo Fotokunstskole underviser i både analoge og digitale teknikker og vi synes det er gøy å vise frem en analog prosess i raskt tempo på festivalen.

Bilde fra utendørs studentutstilling under PiPfest i 2018, foran Vigelandsmuseet.

I tillegg skal skolen vise video på galleriet K4 på Grünerløkka under PiPfest. Kan du fortelle litt om dette?

K4 stiller raust sitt lokale til disposisjon for Oslo Fotokunstskole og PIP. Det synes vi er veldig spennende, vi skal vise kortfilmer fra årets og tidligere studenters videoprosjekt. K4 er et lite galleri som ligger like ved Sofienbergparken, hvor PIPfesten er i år, ved siden av restauranten Vespa & Humla. Galleriet viser ung videokunst og nå som Oslo Fotokunstskole starter en ett-årig video- og filmlinje til høsten er det fantastisk å få stille ut på K4! Det setter vi stor pris på.

Hva får publikum se på K4?

Gjester på PIP og selvsagt også andre kan hygge seg i sakkosekk i det lille intime lokalet et steinkast unna festivalområdet og se et variert utvalg av nydelige, interessante, sårbare, morsomme og nyskapende filmer. Vi har lagt vekt på å plukke ut filmer som er fengende. Videokunst kan oppleves enerverende dersom de insisterer for mye, vi vil vise noe som også forhåpentligvis underholder. Gjerne og med et meningsfylt innhold. Flere av utstillerne er i dag ferdigutdannede kunstnere, og vi viser her at arbeid fra tidlig stadium i kunstnerisk utdanning kan holde et svært høyt nivå. Og arbeidene som vises er fra studenter ved fotolinjen på skolen hvor det kun undervises i video en måned ila de to årene de går på skolen.

På årets PiPfest er det mulig for festivaldeltakerne å få tatt portretter i Oslo Fotokunstskoles analoge portrettbooth på festivalområdet.

Video og film er et nytt fokusområde for Oslo Fotokunstskole, og til høsten starter skolen en helt ny linje for de som ønsker å fordype seg i bevegelige bilder. Kan du si noe om hva den nye utdanningen går ut på?

Som nevnt er dette en ett-årig utdanning men vi tilbyr også et deltidsstudium over to år på kvelden, for de som ikke har mulighet til skole på dagen.
Utdanningen legger vekt på at studentene skal eksperimentere og ikke arbeide etter fastlåste rammer i prosessen når filmen skapes. Det vil kunne fungere som en forskole for de som vil søke seg til prestisjefylte kunst- eller filmskoler eller som en tilleggsutdanning for de som har en del utdanning fra før men vil lære seg filmmediet. Vi har og som mål at ved endt skoleår skal studentene kunne arbeide med video eller film uten å kjøpe seg masse dyrt utstyr eller være avhengig av samarbeid med masse mennesker. I dag går det an å skape film uten masse greier og vi ønsker at studentene også skal erfare denne muligheten.

OSLO FOTOKUNSTSKOLE DELTAR PÅ PIPFEST MED ANALOG PORTRETTBOOTH OG UTSTILLING UNDER PIPFEST 13. – 15. JUNI OG VIDEOPROGRAM PÅ DET KUNSTNERSTYRTE VISNINGSROMMET K4 TORSDAG OG FREDAG 13. – 14. JUNI KL 16:00 – 20:00, OG LØRDAG 15.06. KL 11:00 – 20:00. LES MER OM K4.

Ønsker du å studere fotografi eller vil du studere videokunst og film? Les mer om Oslo Fotokunstskole og søk skoleplass for heltids- og deltidsstudium (kveld). Skolen tilbyr undervisning i de to linjene «fotografi» og «film og video». Skolen tilbyr også fotokurs. Oslo Fotokunstskole er en fotoskole i Oslo for deg som ønsker å utforske dine kreative evner i et engasjerende og dynamisk miljø. Skolen ble etablert i 1989 og holder til i velutstyrte lokaler ved Alexander Kiellands Plass. Les mer om hvordan du kan starte din fotoutdanning eller filmutdanningpå oslofotokunstskole.no.

3 kommentarer om “OFKS på K4 og PiPfest

  1. Tilbaketråkk: K4 – en plattform for nye stemmer innen video | Oslo Fotokunstskoles blogg

  2. Jeg har fulgt OGKS på WP. Jeg har stadig sett at det har vært åpen dag og andre aktiviteter i ettertid. Er det noen mulighet for (f.eks på mail) en oversikt over slike events? Jeg er også ganske fersk på WP, hvor jeg sliter med å finne riktig mal, som er mer responssive, og bedre på billedbehandling. (Den jeg har endre og cropper enkelte formater på egenhånd. Formålet på sikt er å selge bilder og markedsføre fotografiske tjenester. Er takknemlig for tips hvor man kan søke sammen eller finne frem til kurs som ikke så alt for dyre. Mvh per@kystforto.com

    • Hei, takk for interesse for å følge skolens aktiviteter! Skolen legger ut events på vår side på Facebook, og vi anbefaler alle som er interessert i å holde seg oppdatert til å følge med der. For å komme på skolens utsendelsesliste på mail er det best å sende en mail til post@oslofotokunstskole.no og spesifisere dette. Men jevnt over en facebook og hjemmeside vår den beste arenaen for oppdatert informasjon.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s